Δια τάυτα

Γράφει ο Μπάμπης Δρακόπουλος

Δια τάυτα

Στον άμεσο και ευρύτερο διεθνή περίγυρο της  χώρας εξελίσσονται τεκτονικές αλλαγές :  ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ, ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ  και ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥ χαρακτήρα. 

α) Με την δημιουργία άξονα   Η.Π.Α. – ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ  (AUKUS)  και μετατόπιση του κέντρου βάρους των ανταγωνισμών στην Ασία και τον Ειρηνικό.

β) Με τις ανεπάρκειες της πολιτικής ηγεσίας της Ε.Ε.  και τους ανταγωνισμούς Βορρά – Νότου  (Γερμανίας – Γαλλίας ) που καθιστούν αδύνατο τον καταμερισμό της εργασίας και που εμποδίζουν έτσι την οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση της Ευρώπης.

γ) Με τον δομική κρίση του συστήματος που κορυφώνεται δίχως προοπτική υπέρβασης και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας.

δ) Με την πολυδιάσταστη  και πολυδιαφημιζόμενη 4η βιομηχανική επανάσταση (τεχνολογία – πληροφορική ) να εξελίσσεται σε σιδερόμπαλα για την συντριπτική πλειοψηφία των λαών της γης και κυρίως για τα ασθενέστερα  κοινωνικά στρώματα.  Όσο δε αφορά τον λεγόμενο Τρίτο Κόσμο να τον απειλεί με αφανισμό. 

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πατρίδα και τον λαό μας : ένεκα του κενού  που δημιουργεί η διασάλευση της ισορροπίας  με την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Ανατολική Μεσόγειο  άνοιξε η όρεξη του παρανοϊκού δυνάστη του τουρκικού λαού Ερντογάν για αναθεώρηση του status  σε Αιγαίο – Κύπρο – Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο,  καθότι  πιστεύει ότι έτσι μπορεί να αναβαθμίσει τον ρόλο της Τουρκίας σε μεγάλη περιφερειακή δύναμη. Βαυκαλίζεται δε ότι διαθέτει στρατηγικό βάθος που του επιτρέπει τέτοιες  στοχεύσεις την ώρα που οι εσωτερικές αντιφάσεις της χώρας του την οδηγούν, αργά ή γρήγορα σε άμεση αποσταθεροποίηση. Μια αποσταθεροποίηση που μπορεί να συμπαρασύρει όλο τον άμεσο διεθνή περίγυρο της Τουρκίας με τις τραγικότερες των συνεπειών για την ίδια την Τουρκία , την Ευρώπη και την ειρήνη.

Κομβικό σημείο των σημερινών εξελίξεων δεν είναι αποκλειστικά οι επιλογές του ανερμάτιστου Μπάιντεν στην διεθνή σκακιέρα και η ήττα του στο Αφγανιστάν.  Οι εξελίξεις φαίνεται  μεθοδεύτηκαν πολύ νωρίτερα αρχής γενομένης με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. με επιλογή και επιμονή του σκληρού πυρήνα της αγγλικής μπουρζουαζίας και των ενοίκων του Μπάκινγχαμ.  Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ενέργεια αυτή είχε και συνεχίζει να έχει πολλαπλούς στόχους και στρατηγικό  γεωπολιτικό, γεωοικονομικό, γεωστρατηγικό βάθος ! Βέβαια, είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουν μετρήσει λάθος. Μια αντιπαράθεση των δυνάμεων του AUKUS ,έστω και σε πολιτική βάση μόνο, με την  Ε.Ε. και κυρίως με έναν Ρωσοκινεζικό άξονα στο γήπεδό του θα τους οδηγήσει αρκετά σύντομα σε στρατηγική ήττα από την οποία θα είναι πολύ δύσκολο να συνέλθουν.

Η παγκόσμια δομική κρίση του συστήματος  ενώ άρχισε εδώ και δεκαετίες δεν φαίνεται να έχει μέση και τέλος.  Αυτή είναι και η αιτία της συνεχούς όξυνσης των εσωκαπιταλιστικών αντιθέσεων της εποχής μας . Η δημιουργία του άξονα AUKUS  επαναφέρει πολιτικές και ήθη του περασμένου αιώνα οι οποίες και οδήγησαν μέσα σε τρείς δεκαετίες σε δύο παγκόσμια ολοκαυτώματα.

Η αδυναμία και οι ανεπάρκειες της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και των βρυκολάκων της Ακροδεξιάς  δεν επιτρέπουν έστω και μια απλή ανάγνωση των τεκταινομένων που προαναφέραμε εκ μέρους της  . Ενώ εξελίσσονται  στρατηγικές ανατροπές του υφιστάμενου status  της χώρας μας με μεγάλα και μικρά τετελεσμένα αυτοί ασχολούνται με το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας ( ΔΕΗ κλπ, κλπ) και σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα αντιδρούν με διαμαρτυρίες , καταγγελίες  και  «επιστολάς προς Τιμόθεον». 

Δια ταύτα: πρέπει να φύγουν άμεσα , το δε πραγματικά δημοκρατικό και πατριωτικό τμήμα της ΝΔ  έχει μεγάλη ευθύνη αν δεν τους ανατρέψει άμεσα.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.