Συγκρότηση σκακιστικής ομάδας στην Ικαρία για αγώνες με γειτονικά νησιά

Δωρεάν μαθήματα και προκριματικά τουρνουά με τήρηση υγειονομικών κανόνων

Συγκρότηση σκακιστικής ομάδας στην Ικαρία για αγώνες με γειτονικά νησιά

Η δημιουργία σκακιστικής ομάδας για συμμετοχή σε Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της σκακιστικής κίνησης που αρχίζει με πρωτοβουλία του Δήμου Ικαρίας και με ενεργή συμμετοχή του του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς» και του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας.

Η ομάδα θα συγκροτηθεί από σκακιστές και σκακίστριες που διαμένουν στην Ικαρία προκειμένου να συμμετάσχει σε συναντήσεις με άλλα νησιά του Αιγαίου. Για τη συγκρότηση της ομάδας θα διεξάγεται προκριματικό τουρνουά, κάθε Παρασκευή στις 8 το βράδυ (αμέσως μετά τα δωρεάν μαθήματα για παιδιά, τα οποία θα αρχίζουν στις 6 το απόγευμα).

Στην πρώτη φάση του προκριματικού τουρνουά (έναρξη 1η Οκτωβρίου. ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου), θα αγωνιστούν σκακιστές και σκακίστριες με διεθνή βαθμό αξιολόγησης κάτω από 1600. Χρόνος σκέψης α΄ φάσης: 30 λεπτά ανά παίκτη συν 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση.

Το 33% των παικτών κατά σειρά τελικής κατάταξης θα προκριθεί στη δεύτερη   φάση, όπου θα αγωνιστούν και παίκτες  με διεθνή βαθμό αξιολόγησης από 1600 και πάνω. Χρόνος σκέψης β΄ φάσης: 60 λεπτά ανά παίκτη συν 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση. Οι αγώνες θα έχουν εθνική και διεθνή αξιολόγηση. 

Οι 4 πρώτοι της β΄ φάσης θα συμμετάσχουν στην ομάδα της Ικαρίας  που θα αγωνιστεί με γειτονικά νησιά, με φυσική παρουσία παικτών, καθώς και σε αγώνες μέσω διαδικτύου.

Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στις προπονήσεις και τους αγώνες

Δεδομένων των συνθηκών θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων (κάθε Παρασκευή με ώρα έναρξης 6 μ.μ.) όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων (κάθε Παρασκευή με ώρα έναρξης 8 μ.μ.).

Όλοι οι σκακιστές και οι σκακίστριες θα εισέρχονται από μία είσοδο και θα επιδεικνύουν τα αποτελέσματα των τεστ ελέγχου σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή: Μοριακό (RT-PCR) ή τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test) για τους 18 ετών και άνω ή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test – εκείνου που χρησιμοποιούν στο σχολείο), για τους κάτω των 18 ετών. Οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει θα προσκομίζουν το σχετικό πιστοποιητικό.

Όλοι οι εισερχόμενοι θα δίνουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail) ώστε να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση ενδεχόμενου κρούσματος και θα φορούν κατάλληλη μάσκα προσώπου σε όλη τη διάρκεια των προπονήσεων ή των αγώνων. Οποιοσδήποτε αρνηθεί να φορέσει μάσκα ή δεν εφαρμόζει τους κανόνες υγιεινής θα αποβάλλεται.

Στο σχετικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ, το οποίο θα είναι αναρτημένο σε εμφανές σημείο, αναγράφονται όλες οι υποχρεώσεις σκακιστών (πλύσιμο χεριών, χρήση αντισηπτικών, τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου από άλλα άτοµα), καθώς και των διοργανωτών: Απολύμανση χώρου, εξοπλισμού και σκακιστικού υλικού, επάρκεια αντισηπτικών, ανάρτηση σε εμφανές σημείο γενικών υγειονομικών κανόνων, τήρηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού σκακιστών στην αίθουσα, ενημέρωση του ΕΟΔΥ (τηλ.1135) και της ΕΣΟ σε περίπτωση ύπαρξης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος και όσα ακόμα αναγράφονται στο σχετικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

Δεν επιτρέπεται η παρουσία θεατών στην αίθουσα προπονήσεων και αγώνων. Οι γονείς και οι συνοδοί των παιδιών είναι ευπρόσδεκτοι, εφόσον εγγραφούν και παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα ενήλικων αρχαρίων.

Σύμφωνα με το Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο, στους επίσημους αγώνες ο ανώτατος αριθμός σκακιερών σε ένα κλειστό αγωνιστικό χώρο προκύπτει από τη διαίρεση του συνολικού εμβαδού του χώρου με τον αριθμό 6, δηλαδή απαιτούνται 6 τ.μ. ανά σκακιέρα.

Στις πρώτες προπονήσεις και τους πρώτους αγώνες θα αφιερωθεί χρόνος για την κατανόηση των κανόνων υγιεινής – ασφάλειας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 22750-22420 (Νίκος Ξενάκης) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: skaki64@gmail.com .

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.