Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η υπουργός Παιδείας για τα γεγονότα στη Σταυρούπολη

Με αρκετή καθυστέρηση, το υπουργείο Παιδείας παρενέβη για το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αλλά ακόμη και τώρα αποφεύγει να καταδικάσει ευθέως τις επιθέσεις των φασιστοειδών.

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η υπουργός Παιδείας για τα γεγονότα στη Σταυρούπολη

Έτσι, λίγη ώρα αφότου η υφυπουργός Παιδείας, Ζ. Μακρή, μιλούσε από το βήμα της Βουλής για «προσπάθεια παράνομης διακοπής των μαθημάτων» (!), η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αναφορά της προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε την παρέμβασή του για τα γεγονότα, αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει για επίθεση φασιστοειδών.

Σε ανακοίνωσή της η υπουργός αναφέρει: «Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Αντί το υπουργείο Παιδείας να καταδικάσει τα φασιστοειδή, που έχουν μετατρέψει το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο για να χτυπούν μαθητές και φοιτητές, προβαίνει σε απαράδεκτους συμψηφισμούς και πίσω από γενικόλογες διατυπώσεις ουσιαστικά ταυτίζει τους αγώνες των νέων ενάντια στο φασισμό με τα εγκληματικά φασιστικά στοιχεία. Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, περί “μεμονωμένων ομάδων”, θυμίζει την υπερασπιστική γραμμή των ναζιστών χρυσαυγιτών για να κρύψουν τα εγκλήματα τους.

Πληροφορίες από το 902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading