Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης για το νοσοκομείο Ικαρίας

Σε δελτίο τύπου ο βουλευτής Χίου και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος των νησιών μας (εκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης), αναφέρεται στα προβλήματα που διαπίστωσε και ο ίδιος μέσα από την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας, λόγω της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας, όπου πέρα από τα αναφερόμενα πρόσωπα (Ξανθός, Βαρδαρός και Μιχαηλίδης) συμμετείχε και ο δήμαρχος του νησιού, όπου εξέθεσε το πρόβλημα στους εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και ο διοικητής του νοσοκομείου Ικαρίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Καρδάσης. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και στη φωτογραφία που αλιεύσαμε από το Ράδιο Ικαρία, όπου έδωσαν συνέντευξη ο Σταμάτης Βαρδαρός και ο Ανδρέας Ξανθός

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης για το νοσοκομείο Ικαρίας

Το δελτίο τύπου του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Ο βουλευτής Χίου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, μαζί με τον Τομεάρχη και τέως Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον τέως Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, επισκέφτηκαν την Ικαρία.

φωτογραφία έξω από το Κέντρο υγείςας του Ευδήλου (Βαρδαρός-Ξανθός-Μιχαηλίδης)

Στην μεγάλη  πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου, με θέμα την υποβάθμιση των δομών υγείας από την κυβέρνηση, ο Α. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα της άμεσης ανάγκης για την θέσπιση σοβαρών κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νησιά. Παρουσίασε την ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια δέσμη οικονομικών, διοικητικών και επιστημονικών τέτοιων κινήτρων.

Την επομένη το κλιμάκιο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ευδήλου, όπου διαπίστωσε την απόλυτη εγκατάλειψη και αποστελέχωσή του. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ικαρίας, του οποίου ο Διοικητής έχει υποβάλει την παραίτησή του. Και εκεί η ίδια εικόνα: έλλειψη σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, μη λειτουργία μονάδας Τεχνητού Νεφρού, απόλυτη ανεπάρκεια ασθενοφόρων, κ.ά. Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, με την πρόσφατη ολέθρια κυβερνητική απόφαση για αναστολή εργασίας σε ανεμβολίαστο προσωπικό, η κατάσταση επιδεινώθηκε σοβαρά. Ανακύπτουν δε καθημερινά ζητήματα επιστημονικού, ηθικού, κοινωνικού, αλλά και ποινικού ίσως χαρακτήρα για τους εργαζόμενους, που δίνουν την μάχη για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το Νοσοκομείο της Ικαρίας είναι όχι μόνο ακέφαλο, αλλά και ασώματο. Ο βασικός κορμός της υγειονομικής θωράκισης του νησιού καταρρέει καθημερινά. Οι ευθύνες της κυβέρνησης παραμένουν τεράστιες. 

Η αποτίμηση της εκδήλωσης από εμάς

Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρθηκαν η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, αφού υπήρχε αρκετός κόσμος όπου την παρακολούθησε. Δεν ήταν μόνο εκεί οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπήρχε και η τοποθέτηση του Δημάρχου Ικαρίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε την σημασία της, αφού οι άνθρωποι της προηγούμενης κυβέρνησης και νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν για το πρόβλημα, το οποίο βεβαίως και δεν είναι κομματικό. Έχουμε κάνει άλλωστε την άτυπη συμφωνία, και καλά κάναμε, ότι πέρα από τις όποιες διαφορές μας θα πρέπει σε αυτόν τον τόπο, τέτοια προβλήματα, να λύνονται από κοινού ή να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας από κοινού. Το πλάνο για το νοσοκομείο, από αυτά που έχουμε κατανοήσει, είναι να λειτουργήσει ως κέντρο υγείας με λίγο προσωπικό, και τα περιστατικά να στέλνονται σε άλλα μέρη, Αθήνα, Σάμο, Λέσβο και οπουδήποτε αλλού. Για εμάς και νομίζω για τους περισσότερους ανθρώπους του νησιού μας, αυτό είναι απαράδεκτο.

Ο βουλευτής Χίου στο παραπάνω δελτίο υπογραμμίζει τα προβλήματα του τόπου, αναμένουμε τις δέουσες ενέργειες όχι μόνο προφανώς από το κόμμ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και από όλη την αντιπολίτευση, προκειμένου να δοθούν λύσεις ή καλύτερα να σταματήσουν τα σχέδια της παρούσας κυβέρνησης. Το νοσοκομείο αυτό φτιάχτηκε από τους προγόνους μας, με λεφτά που προήλθαν από τις οικονομίες τους, το κράτος ήρθε το 1987 διαμέσω του ΕΣΥ να το αποκτήσει (Δείτε την Ιστορία εδώ). Με όλα τα προβλήματα που μπορεί να εμφάνισε στην πορεία του από το 1957 μέχρι σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι έσωσε ανθρώπινες ζωές, έχουμε συγκεκριμένα παραδείγματα, που προφανώς δεν θα τις πούμε δημόσια, όπου άνθρωποι σώθηκαν από τις προσπάθειες του προσωπικού του νοσοκομείου. Εμείς δεν ζητάμε βέβαια μόνο να σταματήσουν τα όποια σχέδια συρρίκνωσης, που αυτό προς το παρόν είναι το minimum, αλλά ζητάμε το νοσοκομείο να γίνει καλύτερο, και είμαστε σίγουροι πως μπορεί να γίνει. Με τον τρόπο του λοιπόν μπορεί ο καθένας να βοηθήσει, οπότε σε όσους συμπαραστέκονται σε αυτόν τον αγώνα και σε όποια θέση και να βρίσκονται θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε ως κάτοικοι και φίλοι του νησιού.

Στέφανος Καραπέτης

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading