Γ. Μπουρνούς: Οι κουτοπονηριές του κ. Γεραπετρίτη

Γ. Μπουρνούς: Οι κουτοπονηριές του κ. Γεραπετρίτη

Στις 6 Οκτωβρίου καταθέσαμε, με τη συνυπογραφή 24 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κοινοβουλευτική ερώτηση (υπ’ αριθ. πρωτ. 100) προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την παρουσία στον εμφυλιοπολεμικό εορτασμό στο Βίτσι του βουλευτή Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κ. Τζηκαλάγια και της Διευθύντριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Αντωνίου, η οποία λόγω της ιδιότητάς της εκπροσωπεί τον Πρωθυπουργό στη Βόρεια Ελλάδα.
Όπως θα έπρεπε να γνωρίζουν στη Νέα Δημοκρατία, όλες οι επετειακές εκδηλώσεις του Εμφυλίου έχουν απαγορευτεί εδώ και δεκαετίες με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 6ης Νοεμβρίου 1981 που επιτρέπει μόνο «θρησκευτικά μνημόσυνα από συγγενείς νεκρών του Εμφυλίου σε θρησκευτικούς χώρους χωρίς παρουσία αρχών».

Σε όλα αυτά ο κ. Γεραπετρίτης, εκ μέρους του Πρωθυπουργού, μας επεφύλασσε απάντηση μνημειώδους κουτοπονηριάς: «Ο Βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, καθώς και η κα Μαρία Αντωνίου, πρώην Βουλευτής Καστοριάς και νυν Διευθύντρια του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού αντιστοίχως, δεν παρίστανται στο εν λόγω μνημόσυνο με τη βουλευτική και κομματική τους ιδιότητα, ούτε εκπροσωπούν τη Βουλή ή την Κυβέρνηση, αλλά παρίστανται ως φίλοι και συγγενείς των νεκρών, λαμβανομένου υπόψη και του στενού κύκλου της τοπικής κοινωνίας».

Δηλαδή ο κ. Τζηκαλάγιας και η κ. Αντωνίου φόρεσαν τα καλά τους και ανέβηκαν στο Βίτσι για να τιμήσουν πεσόντες συγγενείς προ 75 ετών; Και στέκονταν κορδωμένοι χωρίς πολιτική και κομματική ιδιότητα την ώρα που ακροδεξιοί και νοσταλγοί του Εμφυλίου και της Χούντας παρήλαυναν καταθέτοντας στεφάνια; Αλήθεια, ο εορτασμός στο Βίτσι είναι «θρησκευτικό μνημόσυνο σε θρησκευτικό χώρο», όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία;

Θα μπορούσαμε να προσπεράσουμε τη φαιδρή απάντηση του κ. Γεραπετρίτη που απλώς αποκαλύπτει, για ακόμη μια φορά, τους απελπισμένους ζογκλερισμούς του κ. Μητσοτάκη με την ακροδεξιά του πτέρυγα.

Παραείναι όμως σοβαρά αυτά τα πράγματα, καθώς οι εμφυλιοπολεμικές τελετές και εκδηλώσεις στο Βίτσι, που αναβαθμίστηκαν τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής, έχουν συγκεκριμένη αντιδραστική και αντιδημοκρατική στόχευση: την αναθεώρηση της ιστορικής μνήμης, τη νομιμοποίηση του αντικομμουνισμού και την πολιτική αποκατάσταση των πρωταγωνιστών της πιο σκοτεινής περιόδου της πρόσφατης ιστορίας μας.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock