Συνέχεια καλεσμάτων για την Απεργία της 4ης Νοεμβρίου στην Ικαρία

Συνέχεια καλεσμάτων για την Απεργία της 4ης Νοεμβρίου στην Ικαρία

Τα συνδικάτα της Ικαρίας και όλης της ελληνικής επικράτειας ετοιμάζονται πυρετωδώς για την συγκέντρωση της 4ης Νοεμβρίου του 2021. Συγκέντρωση που καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν. Εχθές γράψαμε για τα σχετικά καλέσματα του ΕΚΣ, του Συνδικάτου οικοδόμων Ικαρίας, της Ένωσης Δημοκρατικών γυναικών, του Συλλόγου των αυτοαπασχολούμενων της Ικαρίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ικαρίας. Στο πλάι των προαναφερθέντων μπαίνει το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ικαρίας και Φούρνων, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το σωματείο Συνταξιούχων-μισθωτών του νησιού μας.

Το σωματείο εργαζομένων των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων στο σχετικό κάλεσμά του απαιτεί την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων, όπως ισχυρίζεται. Απαιτεί την σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, μονιμοποίηση των ελαστικά εργαζομένων, χιλιάδες διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες σε κάθε κλάδο και το σταμάτημα του ηλεκτρονικού φακελώματος, όπως αναφέρει. Ζητά επίσης να προστατευτεί η συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία. Αντιτάσσεται στην αξιολόγηση και ζητάει την κατάργηση όλου του σχετικού νομοθετικού πλαισίου. Επιπλέον βάζει άλλο ένα θέμα που αφορά την αποκατάσταση όλων των συνεπειών του σεισμού του Οκτωβρίου του 2020 στα νησιά μας και ζητά την αντισεισμική θωράκιση και προστασία.

Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ απαιτεί την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων, την Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και μονιμοποίηση των ελαστικά εργαζομένων, ενώ ζητά χιλιάδες διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες σε κάθε κλάδο. Η ΑΔΕΔΥ αναφέρεται επίσης στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην προστασία της συνδικαλιστικής δράσης, καθώς και στο δικαίωμα στην απεργία. Αντιτάσσεται στην αξιολόγηση και ζητά την κατάργηση όλου του σχετικού νομοθετικού πλαισίου. Επίσης ζητά την αποκατάσταση όλων των συνεπειών σου σεισμού στα νησιά μας και την αντισεισμική θωράκιση και προστασία.

Το Σωματείο συνταξιούχων μισθωτών Ικαρίας και Φούρνων με μια λιτή ανακοίνωση καλείσ στην απεργία, δηλώνοντας ότι συμπαρατάσσεται με τα αιτήματα όλων των εργαζομένων

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading