Η Ένωση Ελλήνων Χημικών που ονειρευόμαι

Ανοίγω ένα νέο κεφάλαιο που αφορά την Ένωση που ανήκω και την επιστήμη που υπηρετώ, την Χημεία.

Λίγα λόγια για την Ένωση Ελληνων Χημικών (ΕΕΧ)

Είναι ένας εκ των πιο σημαντικών φορέων του δημόσιου βίου μας αφού αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και σκοπός της είναι η προαγωγή της επιστήμης της χημείας στη βιομηχανία, στην τεχνολογία, στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στον έλεγχο, καθώς και την αξιοποίησή της για την αυτοδύναμη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.

Ιδρύθηκε το 1924 και έκτοτε έχει τον δικό της ρόλο στην Ελληνική ιστορία και επιστήμη. Η ένωση γεννήθηκε από τους τότε λιγους συναδέλφους προκειμένου να μπορέσει να επιλύσει τα επαγγελματικά προβλήματα. Η ένωση για πάρα πολλά χρόνια ήταν δραστήρια ενώ και σήμερα παραμένει ένας ζωντανός οργανισμός, που όμως αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος και της μεγάλης αποχής συναδέλφων από το κοινό καλό της επιστήμης που υπηρετούμε. Η ένωση έχει βοηθήσει σημαντικά στην επίλυση προβλημάτων αλλά για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης δεν έχει λύσει άλλα προβλήματα.

Ονομάζομαι Στέφανος Καραπέτης είμαι τακτικό μέλος της ένωσης από το 2012 και μέλος της Συνεργασίας Χημικών, συνδικαλιστικής παράταξης της ΕΕΧ, και αυτές τις ημέρες ένοιωσα τι σημαίνει η έννοια των ηλεκτρονικών εκλογών στην Ελλάδα. Πλήρης ασυνενοησία, αφού πάρα πολύ συνάδελφοι που ήθελαν να ψηφίσουν και ήταν και ταμειακός εντάξει υπέστησαν την δική τους ταλαιπωρία, μέχρι να τους ταυτοποιήσει το σύστημα. Μετά βαΐων και κλάδων μετά από μια τριήμερη παρωδία κατάφερα και εγώ να ψηφίσω. Δεν φταίνε βέβαια οι συνάδελφοι ή τουλάχιστον στην παρούσα φάση δε θέλω να ξεκινήσω καταγγελτικά ως προς τους συναδέλφους. Φταίει ο Ζευς, το ηλεκτρονικό σύστημα που έφτιαξε η παρούσα κυβέρνηση, που σε ταυτοποιεί και μέσω taxis παρακαλώ. Δε θέλω να βωμολοχήσω και δεν θα το κάνω. Είμαι σε μια φάση αναμονής των τελικών αποτελεσμάτων που κανονικά θα έπρεπε να βγαίνουν σε λίγα λεπτά. Έχει περάσει πάνω από μια μέρα και δεν έχουν εκδοθεί δημοσια.

Ο Ζευς μάλλον κατέρρευσε, με όσα έζησα κατανοώ πλήρως τους ανθρώπους που είναι ενάντιοι στις ηλεκτρονικές εκλογές. Μπορεί να είμαι ο άνθρωπος της τεχνολογίας και τον gadget, η οποία παρεπιμπτόντως όταν λειτουργεί σωστά, πραγματικά εξυπηρετεί τις ανάγκες του ανθρώπου. Εαν όμως η ψηφοφορία είναι κάτι γραφειοκρατικό και πρέπει να γίνει με τον Ζευς, τότε άστο καλύτερα. Υπάρχουν χιλιάδες καλύτερα και πολύ πιο αξιόπιστα συστήματα. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι μια παρωδία. Έχω περιέργεια πάντως να δω τι αποτελέσματα θα βγάλει, που ξέρεις, μπορεί το άρθροισμα των ψήφων να βγάζει 122%.

Για όσους πάντως ενδιαφέρονται για την ΕΕΧ μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες στη σελίδα της ενώ μπορούν να διαβάσουν τα Χημικά Χρονικά μέσα από τους δικούς μας εξυπηρετητές.

Η πορεία των Χημικών πτήσεων ξεκινά

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading