Κάλεσμα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας για τον εορτασμό του πολυτεχνείου

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε μια περίοδο που βρίσκει το λαό δέσμιο στους εγκληματικούς  σχεδιασμούς  της Κυβέρνησης και των άλλων αστικών Κομμάτων, πληρώνοντας με την ίδια μας την ζωή τις  “επιταγές” των μεγαλοαφεντικών  σε όλους τους τομείς της ζωής μας και των οικογενειών μας.

Κάλεσμα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας για τον εορτασμό του πολυτεχνείου

Οι κατακόμβες  των χιλιάδων νεκρών  από την πανδημία, που όχι μόνο δεν λέει να “κλείσει” αλλά βρισκόμαστε στο μεγαλύτερο κύμα έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, με αποκλειστική ευθύνη της  κυβέρνησης και όσων έχουν “βάλει πλάτη”  για την κατάσταση  που βρίσκεται το ΕΣΥ εδώ και χρόνια.  Πολύ περισσότερο εν μέσω πανδημίας όπου συν της άλλης έχουν μετατρέψει το εμβόλιο από όπλο και ανάγκη σε μέσο εκβιασμού και διαίρεσης του λαού, ασκώντας παράλληλα την άκρως τιμωρητική και επικίνδυνη πρακτική της αναστολής εργασίας σε όσους  δεν συμμορφώνονται “προς τας υποδείξεις”. Ταυτόχρονα  οι εγκληματικοί σχεδιασμοί για το νέο ΕΣΥ μετατρέπουν την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα 

Τα Νομοσχέδια που έφερε η Κυβέρνηση εν μέσω  πανδημίας σε τομείς όπως είναι τα Εργασιακά (Νόμος λαιμητόμος του Χατζηδάκη), η Κοινωνική Ασφάλιση, στα Συνδικαλιστικά μας δικαιώματα με τα μέτρα καταστολής, τρομοκρατίας των συνδικαλιστών και φακελώματος των συνδικάτων και σωματείων. Στον τομέα της Παιδείας που χτίζουν τα   σχολεία των “πλουσίων” και των “φτωχών” με τους δασκάλους στο  “εκβιαστικό” ρόλο του manager, αξιολογητή  και φύλακα  των συμφερόντων των “ευεργετών” που θα επενδύσουν  για να έχουν τις επόμενες βάρδιες εργατών ραμμένους και κομμένους στα “μέτρα” τους  και ένα βέβαιο μέλλον για τα παιδιά τους.

Όλα αυτά είναι αιτία ξεσηκωμού.

Οι νέες δεσμεύσεις που ανάλαβε η Κυβέρνηση με τις -μόνο κατ’ όνομα- “αμυντικές”, στην πραγματικότητα άκρως επιθετικές συμφωνίες  με ΗΠΑ και Γαλλία, η επέκταση της βάσης της Σούδας, η εγκατάσταση νέων ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις και ασκήσεις του Αμερικανικού Στρατού, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, συνιστούν αναβάθμιση της συμμετοχής της χώρας μας στα αιματηρά σχέδια για τους γειτονικούς και της ευρύτερης περιοχής λαούς από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Ουσιαστικά, με την στήριξη αυτής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων και όλων των  κομμάτων του συστήματος, μετατρέπουν τη χώρα σε ένα ιμπεριαλιστικό δολοφόνο θύτη, εγκυμονώντας νέες επεμβάσεις, νέες αλλαγές συνόρων, νέα κύματα προσφύγων.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα το ΝΑΤΟ,  οι ΗΠΑ  και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. 

ΔΕΝ  “ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ”  ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ ΣΤΙΣ 19:00

(ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΣΤΕΦΑΝΩΝ  ΣΤΟ  ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ)                                                                 

 Το Δ.Σ του Σωματείου  μας  καλεί τα εργατικά σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους φορείς του νησιού, τους αυτοαπασχολούμενους, τους  συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους συλλόγους  Γονέων  & Κηδεμόνων,  τους Αθλητικούς  Συλλόγους, τα συμβούλια των μαθητικών κοινοτήτων Γυμνασίων & Λυκείων να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην συγκέντρωση.

Το Δ.Σ του Σωματείου  Ξενοδοχοϋπάλληλων & Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας – Φούρνων

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading