Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή

Στην συμπλήρωση 48 χρόνων από την εμβληματική πράξη αντίστασης του αντιδικτατορικού αγώνα, αυτή της εξέγερσης των νέων στο Πολυτεχνείο, θυμόμαστε και τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες της νεολαίας και του λαού μας για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών. Τους αγώνες αυτούς, που με αποκορύφωμα την κατάληψη του Πολυτεχνείου, συνέβαλλαν καταλυτικά στην κατάρρευση της δικτατορίας. Με πρωτεργάτες τους νέους και τις νέες, τους μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες αλλά συμμέτοχους όλα τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζομένους/ες, τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες. Η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί ημέρα αναστοχασμού και μνήμης της διαρκούς μάχης ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, αλλά και  των βασανιστηρίων, της τρομοκρατίας και των δολοφονιών αγωνιστών. Το Πολυτεχνείο συμβολίζει για εμάς τον συνεχή αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία, για κοινωνική δικαιοσύνη και χειραφέτηση και υπενθυμίζει ότι τίποτα από αυτά δεν είναι δεδομένο, αλλά θα πρέπει διαρκώς να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της δημοκρατίας, ενάντια στον ολοκληρωτισμό και τον αυταρχισμό. Αυτός είναι ο δικός μας όρκος στο Νοέμβρη.

Η καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών από την ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με πρόσχημα την πανδημία, καταστέλλει κάθε λογής αμφισβήτηση και κοινωνική διεκδίκηση. Άλλωστε είναι πλέον νόμος του κράτους, ο νόμος περί περιστολής του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, και απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Την ίδια στιγμή η επανεμφάνιση φασιστικών ταγμάτων εφόδου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, παρά την καταδίκη της ναζιστικής- νεοφασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, επαναφέρουν το αίτημα για ένα νέο κίνημα απέναντι στον αυταρχισμό, το οποίο θα υπερασπίζεται την δημοκρατία και τις θεμελιώδεις ελευθερίες και δικαιώματά μας.

Ενάντια στην λογική του ατομικού δρόμου, της ατομικής ευθύνης και της ανάθεσης, ενάντια σε όσους «κοιτούν μόνο την δουλειά τους», και σκύβουν το κεφάλι στους καταπιεστές του λαού μας, εμείς επιμένουμε στο δρόμο της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης απέναντι, στο φασισμό, την παρασιτική και κρατικοδίαιτη ολιγαρχία αλλά και την ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, για την ανατροπή του μέλλοντος επισφάλειας, ανεργίας και συρρίκνωσης των ονείρων και των ευκαιριών της νέας γενιάς. Αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να εργαζόμαστε, να σπουδάζουμε, να δημιουργούμε με αξιοπρέπεια. Για σύγχρονα δημόσια και δημοκρατικά πανεπιστήμια και σχολεία, χωρίς ταξικούς φραγμούς, στα οποία η γνώση και η μόρφωση θα αντιμετωπίζονται ως δικαιώματα για όλους και ως όχι ως προνόμια για λίγους και εκλεκτούς. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στο πλαίσιο επιτήρησης και σε κάθε επιλογή καταστολής της αμφισβήτησης εντός των ακαδημαϊκών και κοινωνικών χώρων.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αστυνομοκρατία και την αστυνομική αυθαιρεσία. Διεκδικούμε την ενίσχυση και στελέχωση του Εθνικού Συστήματος υγείας, την διοχέτευση πόρων στην προστασία της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση των δημοσίων υποδομών (σχολεία, ΜΜΜ κοκ) αντί για την στελέχωση των σωμάτων ασφαλείας, την πρόσληψη ειδικών φρουρών και την τροφοδότηση των κυρίαρχων κρατικοδίαιτων ΜΜΕ με δημόσιο χρήμα. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της κυβέρνησης που αφήνει στη μοίρα τους πρόσφυγες και μετανάστες, και ταυτόχρονα «κάνει πλάτες» στην αστυνομική αυθαιρεσία, και συγχαίρει τις ομάδες εντός της αστυνομίας που εμφανίζονται ως αυτόκλητοι τιμωροί, δολοφονώντας εν ψυχρώ νέους ανθρώπους

Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να συμμετέχουν μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη και τις πορείες που θα γίνουν σε όλες τις περιοχές της χώρας, τηρώντας όλα τα αναγκαία υγεινομικά μέτρα προστασίας.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να τιμήσει τους αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου που έδωσαν την ζωή τους  για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading