Το ΚΙΝΑΛ για το μήνυμα του πρωθυπουργού

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας το αποψινό τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για την πανδημία, διατυπώνοντας την εκτίμηση πως η κυβέρνηση «τρέχει πίσω από τα γεγονότα».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για «μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση, αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης που δημιούργησε η αποτυχία και η ατολμία» του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος «μιλά για ένα νέο ΕΣΥ ενώ στην πράξη το απαξιώνει. Και εμπαίζει τους υγειονομικούς, δηλώνοντας ότι δήθεν είναι δίπλα τους».

Ο ίδιος εκτόξευσε ωστόσο πυρά και κατά του κ. Τσίπρα ο οποίος «εμμένει στη γνωστή αδιέξοδη λογική του. Μία αξιωματική αντιπολίτευση που αποτελεί την ανάστροφη εικόνα της κυβέρνησης. Που αδυνατεί να πείσει και να δώσει λύσεις».

Για το ΚΙΝΑΛ, «ΝΔ και Σύριζα, αρνούνται την αναγκαία συνεννόηση και συνευθύνη, για να συγκροτηθεί και να γίνει πράξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας». «Θα τους κρίνουν οι πολίτες», πρόσθεσε και παρέθεσε τις προτάσεις στις οποίες επιμένει, όπως δήλωσε, η Χαριλάου Τρικούπη:

«Στηρίζουμε τους εμβολιασμούς, ζητούμε την υποχρεωτικότητα σε κρίσιμες επαγγελματικές κατηγορίες. Επιμένουμε στην ανάγκη ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, και στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία.

Επιμένουμε στην ενίσχυση του ΕΣΥ που δοκιμάζεται και επιτέλους στην έμπρακτη στήριξη των λειτουργών του, που ως τώρα έχουν μείνει στο χειροκρότημα».

«Αρκετά πια με τα αδιέξοδα διαγγέλματα. Αρκετά πια με τα λόγια χωρίς περιεχόμενο. Κουράζουν και απογοητεύουν τους πολίτες. Η Ελληνική κοινωνία απαιτεί πράξεις. Και για αυτές, την ευθύνη έχει η κυβέρνηση», κατέληξε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Newsbeast

Σχολιάστε Ελεύθερα