ΓΓ ΚΚΕ:Πρότυπο αγωνιστικότητας για τα συμφέροντα του λαού ο δήμος Πάτρας

Η Πάτρα είναι ένας δήμος πρότυπο δράσης, αγωνιστικότητας, υπεράσπισης και διεκδίκησης  των συμφερόντων της πόλης και του λαού παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η Τοπική Διοίκηση από της ασκούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη στο πλαίσιο της περιοδείας του στην πόλη.

ΓΓ ΚΚΕ:Πρότυπο αγωνιστικότητας για τα συμφέροντα του λαού ο δήμος Πάτρας

Το απόγευμα στις 18.30 ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση παρουσίασης του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στο κλειστό γήπεδο «Δημήτρης Τόφαλος.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε:

«Καλημέρα κι από μένα σε όλους και όλες, με ευχές για δύναμη και υγεία, που τη χρειαζόμαστε όλοι σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα και ο λαός μας.

Είναι δική μας χαρά που βρισκόμαστε σήμερα, μαζί με όλη την αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, εδώ στην Πάτρα, που επισκεπτόμαστε τη δημοτική αρχή, τον δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, έναν δήμο που βρίσκεται στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με αξιόλογο έργο, όπως είναι κοινά αποδεκτό. Γιατί το συναντάμε και μας το λένε δήμαρχοι “φίλοι κι εχθροί” κι αντίπαλων -εννοώ- πολιτικών πεποιθήσεων, σε όλη την Ελλάδα, ότι είναι ένας δήμος, ο οποίος αποτελεί πρότυπο δράσης, αγωνιστικότητας, υπεράσπισης και διεκδίκησης των συμφερόντων της πόλης και του λαού, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η Τοπική Διοίκηση σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των πολιτικών που έρχονται σαν συνέχεια όλων αυτών των αλλεπάλληλων μεταρρυθμίσεων και αναδιαρθρώσεων που έγιναν στον τομέα αυτό -ουσιαστικά είναι κράτος τοπικό- και με τις κυβερνήσεις που αλλεπάλληλα έχουν δώσει πάρα πολλές αρμοδιότητες.

Πάνω από διακόσιες αρμοδιότητες και καθήκοντα έχουν δώσει στους δήμους χωρίς, όμως, την απαραίτητη χρηματοδότηση. Ουσιαστικά μιλάμε για μείωση της χρηματοδότησης, για υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα ο δήμος να μην μπορεί ουσιαστικά και σωστά να λειτουργήσει, να υπηρετήσει τα συμφέροντα για τα οποία τον έχει εκλέξει ο λαός της Πάτρας, όπως και σε άλλους δήμους. Με τεράστιες δυσκολίες αυτή η υποχρηματοδότηση οδηγεί σε έλλειψη προσωπικού για να γίνουν έργα, για να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες του δήμου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο λαός. Η λύση -ξέρετε πολύ καλά ότι εμείς το παλεύουμε ως ΚΚΕ και στη Βουλή και παντού- δεν είναι ούτε τα οχτάμηνα ούτε τα εξάμηνα, ούτε η δουλειά που ο άλλος δεν μπορεί να αποκτήσει όχι μόνο την πρακτική άσκηση, ούτε και την ουσιαστική λειτουργία στο έργο που έχει να επιτελέσει, χώρια που μετά οδηγείται στην ανεργία. Πρέπει οι προσλήψεις να γίνονται με ευθύνη του κράτους, της κυβέρνησης, γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει και το νομοθετικό πλαίσιο, να είναι μόνιμες και σταθερές οι εργασιακές σχέσεις και εδώ στον δήμο για να αποδίδει και να μπορεί να λειτουργήσει σε όφελος των συμφερόντων του λαού.

Μας ενημέρωσε ο δήμαρχος της Πάτρας και υποσχόμαστε και από αυτό το βήμα, απ’ αυτήν εδώ τη θέση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, παντού, απέναντι στην κυβέρνηση, στα υπουργεία, στα άλλα πολιτικά κόμματα μέσα στη Βουλή, και έξω απ’ αυτήν στους δρόμους του αγώνα, γιατί πραγματικά χρειάζεται να επιλυθούν καίρια ζητήματα, που οι δήμοι τα θέλουν, ο δήμαρχος τα ζητάει, η δημοτική Αρχή τα ζητάει, όμως είναι ζήτημα της κεντρικής εξουσίας που πρέπει να αποφασίσει ποιων συμφέροντα θέλει να υπηρετεί. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση εμείς θα είμαστε στο πλευρό του λαού της Πάτρας, στο πλευρό της δημοτικής Αρχής και του δημάρχου να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης αναφέρθηκε στα ζητήματα που έθεσε στον Δημήτρη Κουτσούμπα, ζητώντας τη στήριξη του ΚΚΕ για την αντιμετώπισή τους.

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα συνόδευαν οι Δημήτρης Αρβανιτάκης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Τζαβάρας Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Καραθανασόπουλος βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Δημήτρης Αγγελόπουλος μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Θάνος Μπίμπας γραμματέας τομέα Αχαΐας του ΚΚΕ, Στάθης Κεντρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και η Ιφιγένεια Αθανασούλα μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη συνέχεια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Το μεσημέρι Δ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε την κοινότητα Σουλίου που υπέστη ζημιάς από τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού και συναντήθηκε με την Επιτροπή Πυρόπληκτων και το ΔΣ της Κοινότητας.

Αμέσως μετά πήγε στα καμένα και δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα παλέψει για να δοθούν 100% αποζημιώσεις για όλες τις ζημιές χωρίς όρους και προϋποθέσεις αλλά και να γίνουν έργα θωράκιση του τόπου για να μην θρηνούμε ζωές και περιουσίες. Πρόσθεσε ότι οι πληγέντες όλης της χώρας συντονίζονται πανελλαδικά, οργανώνουν την πάλη τους για διεκδίκηση και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευρό τους στους αγώνες και στη Βουλή.

Περισσότερα στο 902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.