Ε. Αχτσιόγλου: Ο Προϋπολογισμός αντανακλά την άρνηση πραγματικότητας του κ. Μητσοτάκη

«Τα νούμερα του Προϋπολογισμού αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη, διαρκή στρατηγική επίθεσης στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα από την κυβέρνηση», επεσήμανε η Ε. Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της

«Η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει λιγότερα χρήματα για τη δημόσια υγεία το 2022 σε σχέση με όσα δαπανήθηκαν το 2021. Αυτό είναι ξεκάθαρο στον Προϋπολογισμό. Βρισκόμαστε σε όξυνση της πανδημικής κρίσης και η κυβέρνηση κάνει σαν να μην υπάρχει. Έχουμε αντανάκλαση της άρνησης της πραγματικότητας του κ. Μητσοτάκη και με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο “Κόκκινο 105,5”.

«H πανδημική κρίση θα έπρεπε να έχει διδάξει στις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, στοιχειωδώς, μία ανάγκη στροφής και μεγαλύτερης, σταθερής επένδυσης στα δημόσια συστήματα υγείας, όμως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει μάθει τίποτα. Ουσιαστικά κοιτάζει πότε θα βρει το παράθυρο ευκαιρίας για να μειώσει τα κονδύλια για την υγεία», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση «αντί να απαντήσει επί της ουσίας, κάνει αλχημείες και τεχνάσματα με τις έκτακτες δαπάνες για τον Covid, προκειμένου να πει ότι δεν μειώνει τη χρηματοδότηση για τη δημόσια υγεία, αυτή είναι μία αστεία αντεπιχειρηματολογία», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου, σημειώνοντας, επίσης, ότι«μειώνει τα κονδύλια για κοινωνικές παροχές κατά 1,7 δισ., που αφορούν, μεταξύ άλλων,την πρόνοια και τους ανέργους».

«Τα νούμερα του Προϋπολογισμού αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη, διαρκή στρατηγική επίθεσης στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα από την κυβέρνηση», ενώ «το κύμα ακρίβειας σαρώνει νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, τέλος, ότι«η κυβέρνηση είναι βαθιά αλαζονική και το πολιτικό της ήθος προσβάλλει ιδιαίτερα την καθημερινότητα του πολίτη. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών πανηγυρίζουν και μιλάνε για επιτυχίες, όταν πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ και οι υλικοί όροι διαβίωσης διαρκώς επιδεινώνονται».​

Left

Σχολιάστε Ελεύθερα