Ζητεί αύξηση στους προϋπολογισμούς των προγραμμάτων Leader το Επιμελητήριο Σάμου

Mε επιστολή του προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής, ζητά να υπάρξει αύξηση της τάξης του 20% σε όλους τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς των προγραμμάτων Leader ώστε να καλυφθούν οι ανατιμήσεις που προέκυψαν το 2021.

Ζητεί αύξηση στους προϋπολογισμούς των προγραμμάτων Leader το Επιμελητήριο Σάμου

Ο κ. Κυριαζής εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των επιχειρήσεων της Σάμου που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από Covid-19, σεισμό και προσφυγικό, εξηγεί ότι «η μεγάλη αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και των μηχανημάτων εγκαταστάσεων που απαιτούνται για την μεταποίηση και παραγωγή προϊόντων επηρεάζει δυσμενώς τα συμβασιοποιημένα έργα στα προγράμματα Leader».

«Η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2021 και έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα, προκαλεί σημαντικό πρόβλημα στη αγορά με σημαντικές επιπτώσεις σε βαθμό που να αδυνατούν οι ενταγμένοι στα προγράμματα να υλοποιήσουν τα έργα» Έχει καταγραφεί ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στις τιμές βασικών υλικών, όπως τα μέταλλα (σίδηρος, χαλκός, ανοξείδωτα, αλουμίνιο), τα πλαστικά (PVC, πολυαιθυλένιο κλπ.), το πετρέλαιο και τα παράγωγά του.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα παραπάνω υλικά έχουν προκύψει, το τελευταίο εξάμηνο, αυξήσεις της τάξεως από +15% έως + 75% και αντιλαμβάνεστε τη δυσχερή θέση των επενδυτών που προβλέπουν στο έργο τους προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και κτηριακή κατασκευή», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading