Καταγγελία για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης νοσηλευομένων ΑμεΑ σε Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής

Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου από την βουλευτή της Ελληνικής λύσης Αικατερίνης Αναστασοπούλου προς τους υπουργούς υγείας, Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων.

Καταγγελία για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης νοσηλευομένων ΑμεΑ σε Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής

Η βουλευτής της Ελληνικής λύσης στην ερώτηση της απευθύνεται στους υπεύθυνους υπουργούς αναφερόμενη σε ελλείψει προσωπικού του συγκεκριμένου κέντρου κοινωνικής πρόνοιας και διερωτώμενη για τους όρους υγενομικής ασφάλειας, διαβίωσης και θεραπείας για τους νοσηλευόμενους ΑμεΑ με αυτισμό, νοητικά προβλήματα και βαριές χρόνιες αναπηρίες έως και ποσοστό 95%. Το θέμα είναι σοβαρό, αφού φαίνεται στην συγκεκριμένη ερώτηση πως έχουν προκληθεί θάνατοι από σηψαιμία ενώ υπάρχουν υποθέσεις θανάτων που θα έπρεπε να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη. Η βουλευτής αναφέρεται σε περίπτωση θανάτου νοσηλευόμενου από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, σε άλλη περίπτωση από πνιγμό λόγω μη επαρκούς επίβλεψης και πρόσβασης της ασθενούς σε στερεά τροφή και σε θάνατο ασθενή, που ξαφνικά κατέστη παράλυτος, χωρίς παθολογικά ευρήματα και εν συνεχεία, από την ακινησία στο κρεβάτι, υπέστη πληγές κατάκλισης, που εξελίχθηκε σε σηψαιμία και οδήγησε στον θάνατο του.

Διαβάστε την ερώτηση, η οποία για εμάς τουλάχιστον, εαν και εφόσον ισχύουν τα λεγόμενα της βουλεύτριας, είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Είναι γεγονός πάντως ότι γενικότερα η κυβέρνηση έχει μειώσει το προσωπικό σε τέτοια ιδρύματα, ενώ συνεχώς μειώνει τον προϋπολογισμό στον τομέα της υγείας γενικότερα, σε μια περίοδο μάλιστα που είναι εν εξελίξει το 4ο κύμα του κορωνοϊού. Βέβαια η υγεία δεν είναι μόνο μια συγκεκριμένη ασθένεια που είναι εν εξελίξει, και νομίζουμε ότι μέσα από αυτή την ερώτηση διατυπώνεται ξεκάθαρα αυτό. Η υγεία είναι δικαίωμα όλων μας και βεβαίως η καταγγελία αυτή, που περνάει μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Αναμένουμε πάντως την απάντηση των υπευθύνων στα ερωτήματα που τίθενται.

Διαβάστε την ερώτηση

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock