Κύπελλο Ικαρίας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων

Διαδικτυακές ενημερώσεις από τον πρωταθλητή Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Σκάκι Νίκο Μενδρινό

Κύπελλο Ικαρίας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων
Ο πρωταθλητής Ελλάδας Νίκος Μενδρινός (φωτογραφία από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λύσης Προβλημάτων που έγινε στη Ρόδο), θα δώσει διάλεξη για το Καλλιτεχνικό Σκάκι και θα επιλέξει τα προβλήματα στο Κύπελλο Ικαρίας

Ένας νέος θεσμός εισάγεται στο Ικαριώτικο σκάκι. Πρόκειται για το Κύπελλο Ικαρίας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων που προγραμματίζεται στον Άγιο Δημήτριο (Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, 4 μ.μ.) και στον Άγιο Κήρυκο (Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, 2 μ.μ.).

Τα θέματα θα επιλέξει ο πρωταθλητής Ελλάδας Νίκος Μενδρινός, ο οποίος θα προσφέρει και δύο διαδικτυακές ενημερώσεις:

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με τίτλο: «Γνωριμία με το καλλιτεχνικό σκάκι», όπου ο ομιλητής θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές του καλλιτεχνικού σκακιού, ώστε να γνωρίσει κανείς τον ιδιαίτερο κόσμο των σκακιστικών προβλημάτων. H εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους μέσω του συνδέσμου https://www.gotomeet.me/lefkippos, ο οποίος θα είναι ενεργός 15 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα της κάθε διάλεξης. Θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 1 μ.μ., ο εθνικός και FIDE μετρ και πρωταθλητής Ελλάδος Νίκος Μενδρινός θα συζητήσει διαδικτυακά, μέσω zoom, με όσους σκακιστές και σκακίστριες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το καλλιτεχνικό σκάκι στην Ικαρία.

Όσοι διακριθούν στο Κύπελλο Ικαρίας θα πάρουν μέρος, ως εκπρόσωποι του νησιού μας, στο Κύπελλο Ελλάδας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων, που διεξαχθεί ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, ώρα 11 π.μ.

Οι Ικάριοι φίλοι του Καλλιτεχνικού Σκακιού θα διαγωνιστούν στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία διαθέτει ο Δήμος Ικαρίας για μαθήματα και αγώνες.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6955475693 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: skaki64@gmail.com.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading