Η Δήμαρχος Άη Στράτη επικεφαλής σε θέματα ισότητας της ΚΕΔΕ

Η Δήμαρχος Άη Στράτη επικεφαλής σε θέματα ισότητας της ΚΕΔΕ

Στη βούληση που υπάρχει, να αναδειχθεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις των φύλων και στις έμφυλες διακρίσεις και ανισότητες, αναφέρθηκε η Μαρία Κακαλή, πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ – Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, στην 1η ημερίδα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, σημειώνοντας ότι η βούληση αυτή διαπερνά όλο το φάσμα των θεσμών και της διοίκησης, από την κεντρική εξουσία μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα. Κακαλή, σε πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε από την ActionAid και από την Women on Top, η οποία κατέδειξε ότι το 85% των γυναικών έχει υποστεί κάποιας μορφής σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, όπως τόνισε, οδήγησε πολύ γρήγορα σε συγκεκριμένες και απτές δράσεις όπως η ημερίδα στα Τρίκαλα, και σειρά άλλων, που θα υλοποιηθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, παρέχοντας τη δυνατότητα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών σε τοπικό επίπεδο.

«Για να έχει η δράση της Επιτροπής συγκεκριμένους στόχους και να παράγει προστιθέμενη αξία για τους Δήμους και τις ΔΕΠΙΣ, αποφασίστηκε η επικέντρωση των προσπαθειών στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των δήμων και των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας γύρω από τα ζητήματα έμφυλης βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης», πρόσθεσε.

«Οι προκλήσεις που απορρέουν από τις έμφυλες σχέσεις είναι πολυποίκιλες και αφορούν σε όλες τις πτυχές της δημόσιας αλλά και ιδιωτικής ζωής, ενώ η συνολική αντιμετώπισή τους δεν μπορεί να επέλθει μόνο από μεμονωμένους φορείς και μεμονωμένες δράσεις. Παρόλα αυτά, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης υπό τη μορφή των Δήμων, αλλά και υπό τη μορφή των συλλογικών τους φορέων έκφρασης, όπως είναι η ΚΕΔΕ, μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στο μέτρο που τους αναλογεί. Σε αυτή την κατεύθυνση, τόσο η Επιτροπή Ισότητας όσο και το ΔΣ της ΚΕΔΕ, δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ούτως ώστε να έχουμε συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα», κατέληξε η κα. Κακαλή.

«Οφείλουμε να μιλήσουμε ανοιχτά και φωναχτά για να σταματήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα. Πριν από λίγο καιρό με πρωτοβουλία και προτροπή της Επιτροπής Ισότητας και της προέδρου Μαρίας Κακαλή, αποφασίσαμε να κάνουμε πιο ενεργή τη δράση της ΚΕΔΕ σε θέματα Ισότητας”, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης.

Η 1η ημερίδα ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων που προβλέπονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της ΚΕΔΕ, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες, και σε άλλους δήμους της χώρας, στις οποίες θα συμμετάσχουν οι δήμαρχοι, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, τα μέλη των δημοτικών επιτροπών ισότητας, τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.