Διαδικτυακή ημερίδα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την εργασιακή ένταξη από τον ΟΑΕΔ

Διαδικτυακή ημερίδα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την εργασιακή ένταξη από τον ΟΑΕΔ

Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο «ESCO, Δεξιότητες και Εργασιακή Ένταξη» διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου ο ΟΑΕΔ (11:00 – 14:30) με αφορμή την υιοθέτηση του Ευρωπαϊκoύ Συστήματος Ταξινόμησης Δεξιοτήτων/Ικανοτήτων, Προσόντων και Επαγγελμάτων ESCO μέσω του έργου «MATCHING», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (EaSI).

Η Ημερίδα έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία της υιοθέτησης του ESCO σε εθνικό επίπεδο, τόσο σε ό,τι αφορά τη διαδικασία σύζευξης αναζητούντων εργασία με θέσεις εργασίας, όσο και αναφορικά με τα ευρύτερα οφέλη για όλους τους φορείς που συνδέονται με την ταξινόμηση δεξιοτήτων/ικανοτήτων, προσόντων και επαγγελμάτων.

Στο 1ο Μέρος της Ημερίδας, θα παρουσιαστούν η πορεία υιοθέτησης του ESCO από τον ΟΑΕΔ μέσω του έργου «MATCHING», καθώς και η επιρροή του νέου αυτού συστήματος ταξινόμησης στη διαδικασία σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας.

Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις για την ενσωμάτωση του ESCO από τις ευρωπαϊκές Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης (ΔΥΑ), καθώς και για τη συμβολή του ESCO στoν προσδιορισμό του δυναμισμού των δεξιοτήτων στην ελληνική αγορά εργασίας, σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Στο 2ο Μέρος της Ημερίδας, θα αναλυθεί η σημασία του ESCO για την αγορά εργασίας από τη σκοπιά ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων, κοινωνικών εταίρων, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συμβολή του ESCO σε τομείς όπως η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η διάγνωση αναγκών δεξιοτήτων, η σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Στο 3ο Μέρος, με αφετηρία τις προηγούμενες παρουσιάσεις και αναλύσεις, θα συζητηθούν καίρια σύγχρονα ζητήματα όπως η στρατηγική για τη διά βίου μάθηση, η βελτίωση των δεξιοτήτων στο πλαίσιο της μετάβασης από την εκπαίδευση στην απασχόληση, η αντιστοίχιση των δεξιοτήτων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading