Ζαχάροβα: Παράνομη πολεμική προπαγάνδα στην πιο αγνή της μορφή από ΗΠΑ και Βρετανία

Σοβαρές καταγγελίες για τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που έχουν επιστρατεύσει Βρετανία και ΗΠΑ εκτόξευσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Ζαχάροβα: Παράνομη πολεμική προπαγάνδα στην πιο αγνή της μορφή από ΗΠΑ και Βρετανία

ΗΠΑ και Βρετανία επιδίδονται μέχρι στιγμής σε μία «παράνομη πολεμική προπαγάνδα» που απαγορεύεται από το Διεθνές Σύμφωνο του ΟΗΕ για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατηγόρησε τη Δύση ότι παραβίασε τη συνθήκη, που υπογράφηκε στη Νέα Υόρκη το 1966, η οποία επιβάλλει κυρώσεις σε χώρες που υποκινούν τον πόλεμο και το μίσος.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η πολεμική προπαγάνδα στην πιο αγνή της μορφή», υπογράμμισε η κα Ζαχάροβα, κατηγορώντας το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον ότι «προκαλούν βία παρέχοντας όπλα στην Ουκρανία», ενώ «στέλνουν εκπαιδευτές και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις».

«Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έβγαλαν ένα εργαλείο από τη φαρέτρα τους που κρατούσαν εδώ και μισό αιώνα. Και τώρα το φιγουράρουν, υποστηρίζοντας την ελεγχόμενη υστερία μέσω του CNN, του Bloomberg και των βρετανικών ταμπλόιντ, επηρεάζοντας έτσι την κοινή γνώμη στις χώρες τους», επεσήμανε με έμφαση.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, το ανωτέρω σύμφωνο υπογράφηκε κατά την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου ως μέσο αποτροπής κάθε πιθανότητας σοβαρής σύγκρουσης.

Κατά τη γνώμη της, τόσο η ΕΣΣΔ όσο και η Ρωσία έκτοτε έχουν «εγκαταλείψει» την πρακτική της πολεμικής προπαγάνδας, σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Τους τελευταίους μήνες οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι τοποθέτησε περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, με ορισμένους να πιστεύουν ότι αυτό είναι σημάδι επικείμενης στρατιωτικής εισβολής.

Αυτός ο ισχυρισμός έχει επανειλημμένα διαψευσθεί από το Κρεμλίνο και έχει επίσης υποβαθμιστεί από τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Sputnik

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.