Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν για απευθείας διαπραγμάτευση

Απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο είναι «ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος».

Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν για απευθείας διαπραγμάτευση

«Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν (…) γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος», δήλωσε ο Β. Ζελένσκι κατά προσθέτοντας ότι είναι «ανοιχτός» και «έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις» του Ρώσου προέδρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Guardian ο Ουκρανός πρόεδρος απευθυνόμενος στον Β. Πούτιν δήλωσε: «Δεν επιτιθέμεθα στη Ρωσία και δεν σκοπεύουμε να της επιτεθούμε. Τι θέλετε από εμάς; Φύγετε από τη χώρα μας».

Στη συνέχεια, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι αν «πέσει» η χώρα του, η Ρωσία θα κινηθεί στη συνέχεια εναντίον των χωρών της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

«Δεν θέλω η ιστορία της Ουκρανίας να είναι ένας θρύλος για 300 Σπαρτιάτες. Θέλω ειρήνη» σχολίασε ο ίδιος ενώ απευθυνόμενος στις χώρες τη Δύσης ζήτησε επιπλέον στρατιωτική ενίσχυση.

«Είμαστε το σύνορο μεταξύ της Ρωσίας και του πολιτισμού», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος προσθέτοντας ότι «εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη χώρα μας. Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας. Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος».

Επιπλέον, ο Β. Ζελένσκι αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς των Ρώσων, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λάβει δράση καθώς «οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι «δεν σκοπεύουμε να παραδοθούμε και να παραδώσουμε τη χώρα στη Ρωσία. Προφανώς και κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα διαπραγματευτούμε».

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro