Πέρασαν στο κοινοβούλιο οι πρότυπες προτάσεις έργων υποδομών

Πέρασε από την Βουλή το νομοσχέδιο για τις «Πρότυπες προτάσεις έργων υποδομών και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς ψήφισαν θετικά μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αφού όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Πέρασαν στο κοινοβούλιο οι πρότυπες προτάσεις έργων υποδομών

Μάλιστα, κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι υπουργικές τροπολογίες, όπως και οι νομοτεχνικές βελτιώσεις του υπουργού Υποδομών.

Έτσι, η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που αφορά ρυθμίσεις σχετικές με το Κτηματολόγιο και την κάλυψη εξόδων σε δήμους για δημόσιο internet, υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25, ενώ με «παρών» τοποθετήθηκαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Η τροπολογία με ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΥΠΑ, τις μισθολογικές διαφορές εργαζομένων ΟΑΣΘ, την προσωρινή κυκλοφορία λεωφορείων υδρογόνου, την παράταση ισχύος σύμβασης ΥΔΥ, παράταση προθεσμίας ανάθεσης συμβάσεων προμήθειας εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης λόγω covid-19 και για την στελέχωση υπηρεσιών του ΟΣΕ, υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ, καθώς το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών» και τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών με ρυθμίσεις σχετικά με τον διορισμό πολιτών κρατών μελών στη Δημόσια Διοίκηση, πράξεις υπηρεσιακού γραμματέα υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και την παράταση συμβάσεων σίτισης φοιτητών ΑΕΙ, υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ενώ την καταψήφισαν Ελληνική Λύση και ΜέΡα 25.

Η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Η υπουργική τροπολογία που αφορά ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τα υδροδρόμια, υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ενώ την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για το μεικτό κέρδος και τα μέτρα περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας σε περιόδους κρίσης, υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 δήλωσαν «παρών».

Newsbeast

 3 total views,  1 views today

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock