Οικονόμου: Σύντομα στη Βουλή ρύθμιση για πλαφόν κέρδους

Ειδική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη βουλή με στόχο να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας σε μια σειρά από αγαθά που οι τιμές τους έχουν πάρει ήδη την ανιούσα.

Οικονόμου: Σύντομα στη Βουλή ρύθμιση για πλαφόν κέρδους

«Δεν πρόκειται περί πλαφόν τιμής» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξηγώντας ότι η ρύθμιση αυτή έχει σκοπό να προστατεύσει από κινήσεις αισχροκέρδειας. «Έχουμε μεγάλη αύξηση τιμών, αλλά δεν μπορεί να μεταφέρονται σε λίγες ώρες στον Έλληνα καταναλωτή. Όπου υπάρχουν τέτοια φαινόμενα δίνουμε στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους εργαλεία για να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς» τόνισε ο κος Γιάννης Οικονόμου. Ερωτηθείς για το επίδομα Πάσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Πέραν της οριζόντιας στήριξης χρειάζονται και στοχευμένες παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε εργαλείο που υπάρχει και προς αυτή την κατεύθυνση».

Για την δημοσιονομική ισορροπία

«Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης μας ανησυχούν. Αφενός στόχο έχουμε να στηρίξουμε την κοινωνία που δοκιμάζεται από μεγάλες αυξήσεις αλλά και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην θέσουμε σε κίνδυνο την ανάπτυξη της χώρας. Θα σταθούμε στο πλευρό των πολιτών χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την πορεία της ελληνικής οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Newsbeast

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.