Ο Γιάννης Μπουρνούς στην 67η Ολομέλεια της COSAC στο Παρίσι

Στην 67η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. (COSAC), που φιλοξενείται από την Γαλλική Προεδρία στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση στο Παρίσι, συμμετέχει ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Η COSAC, που ιδρύθηκε το 1989, αποτελεί το κυριότερο βήμα συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής μεταξύ των Εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Κοινοβουλίων των υποψηφίων προς ένταξη χωρών, καθώς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Γ. Μπουρνούς εκπροσωπεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση στην τετραμελή αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Δημήτρης Καιρίδης, Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) και η Νάντια Γιαννακοπούλου (ΚΙΝΑΛ).

Τη Διάσκεψη, που ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή, 4 Μαρτίου και ολοκληρώνεται αύριο, Σάββατο, 5 Μαρτίου, θα απασχολήσουν πέντε κορυφαία ζητήματα:

  1. Οι στόχοι της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.
  2. Το σχέδιο ανάκαμψης της Ε.Ε. και το τέλος της κρίσης
  3. Η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή μετάβαση
  4. Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης
  5. Η κρίση στην Ουκρανία

Ο Γιάννης Μπουρνούς αναμένεται να κάνει παρέμβαση στην ολομέλεια της COSAC το Σάββατο, 5 Μαρτίου, στη συζήτηση για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, στην οποία επίσης συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock