Περιορισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αγιάσο της Λέσβου

Η Κοινότητα Αγιάσου θέλοντας να αναβιώσει τα ήθη και τα έθιμα, σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες, που διανύουμε και τηρώντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα που ισχύουν για την πανδημία, θα προβεί σε περιορισμένες καρναβαλικές δραστηριότητες.

Περιορισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αγιάσο της Λέσβου

Η κοινότητα μαζί με τα σωματεία Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος «Ο Σάτυρος» Αγιάσου και Αναγνωστήριο «Η Ανάπτυξη» , θα μεριμνήσουν για τον αποκριάτικο στολισμό του χωριού ενώ από τη δημοτική μεγαφωνική εγκατάσταση θα ακούγονται τα τριψίματα και παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια . Οι «μτσούνις» θα κάνουν την εμφάνισή τους στις στράτες του χωριού με αυθόρμητα δρώμενα ενώ την Κυριακή στην περιοχή της ¨Μαρμάρας¨ θα διαδραματιστούν αποκριάτικα τριψίματα. Την Καθαρή Δευτέρα στην πλατεία αγοράς θα προσφερθούν δωρεάν στον κόσμο ποτά και νηστίσιμα εδέσματα.

Επίσημες καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν, λόγω των κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού.

‘Όπως σημειώνουν οι φορείς της Αγιάσου «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο χωριό μας με τη μεγάλη αποκριάτικη παράδοση και να σπάσουμε για λίγο την κατήφεια των ημερών. Ελπίζουμε του χρόνου να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες και να επανέλθουμε δριμύτεροι».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro