Αναζητούν χώρο μόνιμης στέγασης για το ΕΚΑΒ στη Σάμο

Αναζητούν χώρο μόνιμης στέγασης για το ΕΚΑΒ στη Σάμο

Το μεγάλο πρόβλημα εξεύρεσης μόνιμου και κατάλληλου χώρου που θα στεγάσει τα οχήματα και τους διασώστες της Σάμου συζήτησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος με τις τοπικές αρχές ζητώντας να υπάρξει μια διαφορετική μεταχείριση για τους εργαζόμενους που καλούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες να εργαστούν.

Ο κ. Μαθιόπουλος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου ο οποίος του πρότεινε έναν χώρο στο πρώην ΚΥΤ όπου θα μπορούσε να στεγαστεί η υπηρεσία. Έγινε επιτόπια επίσκεψη στον χώρο με την παρουσία του Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, κ. Κώστα Τερλέγκα που συνόδευε τον κ. Μαθιόπουλο ο οποίος ευχήθηκε η δέσμευση του δημάρχου να υλοποιηθεί και να λυθεί οριστικά το στεγαστικό ζήτημα του ΕΚΑΒ Σάμου. Άλλο ένα αίτημα που μεταφέρθηκε στον πρόεδρο του σωματείου είναι υποστελέχωση της υπηρεσίας αλλά και η λειτουργία ενιαίου κέντρου κλήσεων για τα περιστατικά απευθείας στο ΕΚΑΒ και όχι μέσω του Νοσοκομείου όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Αυτό που όλοι οι εργαζόμενοι επισημαίνουν και σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο έχει ήδη μεταφερθεί στα αρμόδια υπουργεία είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρων και συγκεκριμένα του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ως ανώτατη εκπαιδευτική βαθμίδα που κρίνεται αναγκαία ως προς τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν προς τους ασθενείς.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro