Θα μας ακούσει κανείς?

Γράφει η Χαρούλα Κοτσάνη

Ίσως κι η λέξη ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ να είναι αδύναμη για να περιγράψει κανείς αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ικαρία του Αιγαίου, στη Νικαριά που όλοι πια έμαθαν από τον Καριώτικο και που τον χορεύουν σε όλα τα μήκη και πλάτη  του κόσμου!

Θα μας ακούσει κανείς?

Για να πας στο νησί, λέμε τώρα μιας κι έρχεται Λαμπρή,  πρέπει να πάρεις το καράβι από Πειραιά ή αν έχεις κάτι περισσότερο στον κουμπαρά άντε και το αεροπλάνο… όμως σίγουρα αν θελήσεις να έχεις μαζί το αυτοκίνητο και τα παιδάκια σου θα μπεις σε ένα πρακτορείο για εισιτήρια με το πλοίο ΜΥΚΟΝΟΣ.

Εκεί διαπιστώνεις τα εξής : Α΄ θέση μην φανταστείτε τίποτα πολυτέλειες μια απλή αριθμημένη θέση που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος κοστίζει 73 ευρώ μια τιμή που όλο και ανεβαίνει κάθε βδομάδα 3 με 4 ευρώ! Το ίδιο αυτό δρομολόγιο που μπήκες συνεχίζει για την Χίο άλλες 5  – 6 ώρες στο περίπου, πρόσεξε τώρα αυτό που θα σου πω αλλά θα χρειαστεί να καθίσεις! H τιμή λοιπόν της ίδια θέσης με το ίδιο πλοίο, με το ίδιο δρομολόγιο (συμπάθα με για την επανάληψη) για Χίο είναι 45 ευρώ! «Πώς γίνεται αυτό»; η πρώτη αντίδραση όπου το είπα! Υπάρχει λογικός άνθρωπός να το εξηγήσει; Και αυτό αναλογικά συμβαίνει με τις τιμές όλων θέσεων…

Όμως ο ένας παραλογισμός φέρνει κι άλλους που δεν είναι πια παραλογισμοί αλλά φτάνουν ή και ξεπερνούν τα όρια της κοροϊδίας. Μας λένε κάποιοι που θεωρούνται και «θεσμοί» για τον τόπο μας  «Ε! και πού είναι το πρόβλημα; βγάλε για Χίο με το 45(άρι) και κατέβα Ικαρία»!!! 

Ακούστε ΠΟΥ ΦΘΆΣΑΜΕ, επίσημη άποψη, μας προτείνουν να κοροϊδεύουμε με ψέματα για να ταξιδέψουμε! (οποία κατάντια)! και καλά «στο πήγαινε» του λες, αν έχεις κι όρεξη για χιούμορ αλλά που να το βρεις κι αυτό, όταν επιστρέφεις τι θα πεις;  ότι βρίσκομαι στη Χιό; (θα μετακινήσουν και τα νησιά κατά πως πάνε)…

Το αυτοκίνητο θα πάει μόνο του ασυνόδευτο; γιατί δεν θα μπορείς να το βγάλεις αν έχεις δηλώσει άλλο λιμάνι προορισμού…  Να το κάνουμε θέλετε ακόμα πιο απλό; μια 4/μελής οικογένεια Πατέρας, Μητέρα με δύο 11/χρονα παιδάκια (εδώ θεωρούνται ενήλικα άρα ολόκληρο εισιτήριο) θέλουν για μια βδομάδα να πάνε στο νησί τους 740 ευρώ μόνο για τα εισιτήρια, εκτός βενζίνη κλπ έξοδα μέσα στο πλοίο…

Θέλετε να πιάσουμε και τα φορτηγά που τροφοδοτούν τους συμπατριώτες μας; από 800 το εισιτήριο μέχρι τώρα που τα γράφω έφτασε στα 1300 ευρώ! και αναμένεται νέα αύξηση ποιος ξέρει μέχρι πόσο ακόμα! Ένα κόστος δυσβάσταχτο που θα μεταφερθεί στον Ικαριώτη: συνταξιούχο, εργάτη, αγρότη, εργαζόμενο. Ποιός θα στηρίξει αυτόν τον Ακρίτη νησιώτη, που είναι ταγμένος να «Φυλάττει Θερμοπύλες»; Ποιός θα διαμαρτυρηθεί για αυτή την άθλια αισχροκέρδεια που συμβαίνει με τέτοιο προκλητικό τρόπο και με συγκεκριμένες πολιτικές πρακτικές;  Πού βρίσκονται οι αρμόδιοι ΤΩΡΑ που θα πρέπει να μιλήσουν, να υποστηρίξουν τα αυτονόητα; Αν δεν αντέχουν τουλάχιστον να σιωπήσουν, (για να το πω ευγενικά) και να μην προκαλούν με τις γελοίες αυτές «ατάκες», που επιμένουν να υποτιμούν τόσο τη νοημοσύνη μας!   

Εμπορικός Σύλλογος, άλλοι Σύλλογοι που ζημιώνονται υπάρχουν; 

Έπαρχος, Βουλευτής θα ακουστούν; καλά ο ΔΗΜΟΣ δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με αυτά τα καθημερινά δυστυχώς! Μας παρουσιάζει μακέτες έργων που ΘΑ γίνουν σε εξακολουθητικό Μέλλοντα χρόνο… κρίμα! Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει αυτή η τρελο/νοτιά  που αν δεν σοβαρευτούμε δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο, να μου το θυμάστε αυτό…  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΠΩΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

προπάντων  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock