Υπογραφή από την περιφέρεια της κατασκευής του σπιτιού του Μίκη Θεοδωράκη στην Ικαρία

Από τη Σύνταξη

Ήταν 10 Σεπτεμβρίου το 2021, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη (2 Σεπτεμβρίου), όταν μέσα από την δική μας αρθρογραφία ζητούσαμε, χωρίς αλήθεια να ξέρουμε ακριβώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς, από τον Δήμο Ικαρίας να συζητήσει την επισκευή του σπιτιού που έμενε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την διάρκεια της εξορίας του στο νησί μας.

Υπογραφή από την περιφέρεια της κατασκευής του σπιτιού του Μίκη Θεοδωράκη στην Ικαρία

Είναι το λεγόμενο σπίτι των Σκορπιών, που έχουν γραφτεί πάμπολλα κείμενα για αυτό. Στον Δήμο συζητήθηκε το θέμα, αλλά όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια το συγκεκριμένο οίκημα είχε μεταβιβαστεί στην τότε νομαρχία, δηλαδή στην σημερινή περιφέρεια.

Μετά από μια διαδικασία που γνωρίζαμε ότι συμβαίνει, σήμερα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε την σύμβαση Κατασκευής του Έργου, που αφορά την επισκευή των παραδοσιακών κτιρίων στην περιοχή Βρακάδες της Ικαρίας και συκγκεκριμένα το χώρο διαμονής του μεγάλου Μουσικοσυνθέτη.

Σαν μέσο θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον περιφερειάρχη. Είναι τιμή για τον τόπο μας που πέρασε αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος και αυτή η υπογραφή είναι η μέγιστη τιμή τόσο για την ιστορία μας όσο και για τον πολιτισμό. Είναι ένα πρώτο σπουδαίο βήμα για την ύπαρξη του μουσείου της εξορίας στον τόπο μας, που υπάρχει πρόταση να μπει μέσα σε αυτό τον οίκο.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading