Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα

Γράφει ο Μπάμπης Δρακόπουλος

Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παράλληλη ενεργειακή κρίση, ζούμε και πάλι εποχή που χαρακτηρίζεται από τις έσχατες συνέπειες  της όξυνσης  των γνωστών εσωκαπιταλιστικών αντιθέσεων  και απειλούν την Ανθρωπότητα με πυρηνικό όλεθρο. 

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος  (1939 – 1945) είχε παραπάνω από το διπλάσιο κόστος από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο  (1914 – 1918) σε καταστροφές, νεκρούς και πανανθρώπινο πόνο και δάκρυα. Στον Γ΄,  ό μη γένοιτο , όπως έχει προβλέψει  ο Ουίνστον Τσώρτσιλ  «δεν θα υπάρχουν χέρια για να χειροκροτήσουν τον νικητή». Ο επερχόμενος Αρμαγεδδών  δεν φαντάζει πλέον μόνον ως πιθανότητα . Τα μακάβρια βήματα του τέρατος  που λέγεται πυρηνικός όλεθρος , μέρα με την μέρα , ώρα με την ώρα, καθώς κυλούν πάνω στο χαλί της βαρβαρότητας του Συστήματος,  ακούγονται να πλησιάζουν και να απειλούν με αφανισμό την ζωή του Πλανήτη. Και το Σύστημα έχει όνομα : το ονοματεπώνυμο  του Ψευδεπίγραφου , Παγκοσμιοποιημένου  Νεοφιλελευθερισμού στην πιο ακραία εκδοχή του που λειτουργεί με όρους Διεθνούς Μαφίας . Εκπρόσωπος αυτού στην χώρα μας είναι, ποιος άλλος  από την Δεξιά Κυβέρνηση με επί κεφαλής  τον μοιραίο κ. Μητσοτάκη και το συνονθύλευμα των «Αρίστων» που δεν διστάζουν να εκποιήσουν ακόμη και τα ιμάτια του Λαού μας χάριν των ντόπιων και ξένων άνομων συμφερόντων. Ενδεικτικά, μόνο τον περασμένο Μάρτιο οι τέσσερεις εταιρίες παραγωγής ρεύματος είχαν 240 εκ. ευρώ κέρδος,  όπως απεκάλυψε ο εκπρόσωπος της  Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ρεύματος.

Η χώρα λεηλατείται χωρίς προηγούμενο,  εν καιρώ ειρήνης, καθώς την ώρα που τα ράφια των σουπερμάρκετς  έχουν πάρει φωτιά μαζί με τα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα κλπ κλπ.  Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης κόβει κονδύλια 75 εκ ευρώ προκειμένου να αναστηλώσει το Γλυξμπούργιον άγος και διορίζει αβέρτα golden boys με αστρονομικές αποδοχές που μοιάζουν απίστευτες.  Γνωρίζοντας δε ότι οι επερχόμενες εκλογές, οψέποτε γίνουν, θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για να φύγει και να μην ξαναγυρίσει η Δεξιά, κάνει ό,τι  μπορεί , μαζί με τα ετερόφωτα που παριστάνουν την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ ή όπως αλλιώς θέλουν να λέγονται, να αποφύγει την ήττα κι αν δεν το μπορέσει αυτό,  να υπονομεύσει μαζί τους  την επόμενη ημέρα.  Είναι  άξιον περιεργείας,  αν μη τι άλλο, το πώς αντιμετωπίζουν αμφότεροι την εκκρεμότητα των  θαλασσοδανείων αθροιστικά ύψους 800 εκ. ευρώ στις Τράπεζες οι οποίες  λειτουργούν ασύδοτες με αλλεπάλληλες  ανακεφαλαιώσεις  με κρατικό χρήμα. Όπως ασύδοτα λειτουργούν και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Οι καιροί δεν  περιμένουν. Η κοινωνική έκρηξη κι όχι μόνο στα στενά πλαίσια μιάς χώρας  σαν την δική μας είναι επί θύραις. Το όραμα ενός δικαιότερου κόσμου είναι επίκαιρο παρά ποτέ.  Απάντηση με όρους στρατηγικής των σταδίων και παρωχημένα μοντέλα εξουσίας που καταγράφηκαν ως «υπαρκτός σοσιαλισμός» με πολλά μάλιστα εισαγωγικά  έχουν τελειώσει ιδεολογικά, πολιτικά ακόμη και ηθικά. Ομοίως έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί και η εν πολλαίς αμαρτίαις  περιπεσούσα συστημική Αριστερά, θα έλεγα ακόμη κι από την εποχή του Μεσοπολέμου.

Δεν είμαστε φωτογράφοι όσοι θέλουμε να ατενίζουμε το όραμα ενός κόσμου στο μπόι των ονείρων μας. Αυτό απαιτεί , σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την χώρα μας και τις ιδιαιτερότητές της   αλλά και την συγκυρία,  πολιτικό υποκείμενο με  στρατηγική τριών ομόκεντρων κύκλων ( Εθνικής Ανεξαρτησίας – βαθέματος της  Δημοκρατίας  με αμεσοδημοκρατικές κατακτήσεις – Ταξική Πάλη ) και άνοιγμα μετώπων πάνω στα ώριμα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού μας.  Με άλλα λόγια το «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα» δεν  μπορεί να εξαντλείται σε απλή συνθηματολογία αλλά πρέπει  να έχει περιεχόμενο ιδεολογικό, πολιτικό και οργάνωση της πάλης για την πραγμάτωση του οράματος του Σοσιαλισμού.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.