Εκδήλωση τιμής και μνήμης στις Πρωτομαγιές που έγραψαν ιστορία από το ΚΚΕ Μυτιλήνης

Εκδήλωση με θέμα «Μάης, μήνας ηρωικός για την εργατική τάξη», διοργάνωσε η ΚΟ Μυτιλήνης του ΚΚΕ, το Σάββατο 30 Απρίλη, στην πλατεία Σαπφούς, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στις Πρωτομαγιές που έγραψαν ιστορία από το ΚΚΕ Μυτιλήνης

Η εκδήλωση περιλάμβανε μια ιστορική αναδρομή σε Πρωτομαγιές που έγραψαν ιστορία, πλαισιωμένη με την απαγγελία ποιημάτων των μεγάλων ποιητών Γ. Ρίτσου, Κ. Βάρναλη και Ναζίμ Χικμέτ και με τραγούδια που σχετίζονται με τους αγώνες της εργατικής τάξης και την Πρωτομαγιά.

Η ιστορική αναδρομή ξεκίνησε με τα γεγονότα του Σικάγου τον Μάη του 1886 και στη συνέχεια έγινε αναφορά στις γυναίκες που έπεσαν για την Πρωτομαγιά, όπως στο Φουρμί της Γαλλίας.

Ακολούθησε αναφορά στους πρώτους γιορτασμούς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα το 1893, στον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη και στην εκτέλεση των 200 κομμουνιστών τον Μάη του 1944 στην Καισαριανή. 

Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Βλαδίμηρος Σιαμέτης. Στις απαγγελίες πεζών και ποιημάτων ήταν η Μάγδα Μαρμάρου και η Μαρία Μαδυτινού, ενώ συμμετοχή στο μουσικό πρόγραμμα είχαν η Ερατώ Μακροθανάση, η Μάγδα Μαρμάρου και η Χρύσα Χατζηλάμπρου.

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.