Εργατική Πρωτομαγιά με απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στη Μυτιλήνη

Με απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, πορεία προς το άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης και κατάθεση στεφάνων, τιμήθηκε στη Μυτιλήνη η Εργατική Πρωτομαγιά.

Εργατική Πρωτομαγιά με απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στη Μυτιλήνη

Χαιρετισμό απηύθυναν κατά σειρά, o Φώτης Κολαράς, Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων, η Δήμητρα Νιαβή, μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο Σταύρος Μαντατής, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας, η Στέλλα Γανωτή, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών, ο Νίκος Μπουλμπούλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου, ο Νίκος Χρυσάφης, μέλος του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και ο Θοδωρής Ασλανίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Στην απεργιακή συγκέντρωση, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στη Πλατεία Σαπφούς, συμμετείχαν ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου και η Κοινότητα Μεταναστών-Αλβανών Λέσβου.

Μουσική έπαιξαν, ο Βλαδίμηρος Σιαμέτης και το συγκρότημα Grup Yorum.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης στο Μακρύ Γιαλό, όπου αντιπροσωπεία σωματείων και φορέων κατέθεσαν στεφάνια, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Σε δηλώσεις της, η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα τόνισε: «Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι το καλύτερο δίδαγμα για να αντιληφθούν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τη δύναμή τους και να παλέψουν ενάντια στις αιτίες, που γεννούν τον πόλεμο, την φτώχεια, την προσφυγιά και την εξαθλίωση».

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.