Μετατρέπεται σε κόμβο για το αμερικανικό LNG η Αλεξανδρούπολη

Μετατρέπεται σε κόμβο για το αμερικανικό LNG  η Αλεξανδρούπολη

Τον «πρωτοπόρο» ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση του ευρωατλαντικού σχεδιασμού στην Ενέργεια, ο οποίος είναι αναπόσπαστα δεμένος με την ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία, εξήρε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στη φιέστα των εγκαινίων για την κατασκευή της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συμμετείχε στη φιέστα μαζί με τον απερχόμενο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα (και προαλειφόμενο για νέο υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ενέργειας), Τζ. Πάιατ, τον πρόεδρο της Σερβίας, τους πρωθυπουργούς Βουλγαρίας και Β. Μακεδονίας και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σ. Μισέλ.

«Οι πρόσφατοι εκβιασμοί της Μόσχας σε σχέση με το φυσικό αέριο καθιστούν πλέον τη συνεργασία όχι απλά αναγκαία, αλλά θα έλεγα και κατεπείγουσα. Η Ελλάδα πρωτοστατεί σε αυτές, έχει ήδη φροντίσει για τη δικιά της εθνική ενεργειακή επάρκεια και βέβαια είναι πρόθυμη να συνδράμει και γειτονικά κράτη όπως η Βουλγαρία», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, σπεύδοντας να προσθέσει ότι με τη συγκεκριμένη εγκατάσταση «αλλά και με τα υπόλοιπα έργα τα οποία υλοποιούνται στη χώρα μας, θα μπορέσουμε πολύ σύντομα να υποκαταστήσουμε το φυσικό αέριο από ρωσικές πηγές». 

Φυσικά, η πρεμούρα της ελληνικής κυβέρνησης να συμβάλει στην απεξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο, μετατρέποντας την Αλεξανδρούπολη σε έναν τέτοιο ενεργειακό κόμβο, ιδίως για το αμερικανικό LNG, μετατρέπει την περιοχή σε στόχο αντιποίνων από τα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Πόσο μάλλον, όταν η Αλεξανδρούπολη αξιοποιείται και ως αμερικανοΝΑΤΟική βάση για την προώθηση στρατιωτικών δυνάμεων στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Άλλωστε, ένας τέτοιος ενεργειακός κόμβος ήταν και η Ουκρανία, όμως αυτό δεν εμπόδισε -το αντίθετο- να μετατραπεί ο ουκρανικός λαός σε «σάκο του μποξ». 

Από την προώθηση του υγροποιημένου φυσικού αερίου θα βγουν κερδισμένοι οι Έλληνες εφοπλιστές που έχουν αναλάβει τη μεταφορά του, ενώ το πανάκριβο LNG  θα ενισχύσει την ενεργειακή φτώχεια του λαού μας. 

Να σημειωθεί ότι στη φιέστα ανακοινώθηκε ότι η «Gastrade AE», η κοινοπραξία που θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία της μονάδας, εξασφάλισε άδεια από τη ΡΑΕ για την υλοποίηση και δεύτερης μονάδας στη Θράκη.

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.