Αναμορφώθηκε και ανοίγει για το κοινό το μουσείο οίνου στη Σάμο

Αναμορφώθηκε και ανοίγει για το κοινό το μουσείο οίνου στη Σάμο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναμόρφωσης των βασικών δομών του χώρου του Μουσείου Οινου του ΕΟΣ Σάμου και ανοίγει και πάλι τις εμβληματικές του θύρες για το κοινό από τις 20 Μαΐου. Οι λάτρεις της Ελληνικής ιστορίας και παράδοσης θα μπορέσουν να περιηγηθούν στα στοιχεία εκείνα που έχουν κάνει το σαμιώτικο κρασί ονομαστό σε όλο τον κόσμο.

Το μουσείο οίνου στεγάζεται σε ένα πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο λειτουργούσε ακόμη και πριν από την ίδρυσή του συνεταιρισμού το 1934 ως αποθήκη οίνου και βαρελοποιείο. Μετατράπηκε σε μουσειακό χώρο και ταξιδεύει τον επισκέπτη σε όλα εκείνα που προσδιορίζουν την μοναδικότητά του σαμιακού αμπελώνα τη δύναμη και την εφευρετικότητα του ανθρώπου, την χειρωνακτική εργασία και το μεράκι των αμπελοκαλλιεργητών για την παραγωγή του μοναδικού Μοσχάτου σταφυλιού.

Επίσης στο μουσείο οίνου μπορεί κανείς να δει την φυσική αναπαράσταση της καλλιέργειας σε πεζούλες ξερολιθιάς, το καλύβι και το πατητήρι, παλιές φωτογραφίες, συλλεκτικές φιάλες, χειρόγραφα αρχεία καταγραφής της παραγωγής, εργαλεία και σκεύη από την τέχνη της βαρελοποιία, παμπάλαια μηχανήματα οινοποίησης αλλά και τεράστιες ξύλινες οινοδεξαμενές του προηγούμενου αιώνα χωρητικότητας 80 τόνων. Ακόμη εκτίθενται τα σημαντικότερα από τα εκατοντάδες διεθνή βραβεία και μετάλλια με τα οποία έχουν τιμηθεί τα κρασιά του οινοποιητικού συνεταιρισμού Σάμου.

ΕΡΤ

 4 total views,  1 views today

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock