Αίτημα της χώρας μας, στις ΗΠΑ, για αγορά F35

Η Ελλάδα κατέθεσε και επισήμως αίτημα για την αγορά 20 αμερικανικών μαχητικών F-35, με το κόστος να αναμένεται να φτάσει τα 4 δισ. ευρώ.

Αίτημα της χώρας μας στις ΗΠΑ για αγορά F35

Το αίτημα αφορά στην προμήθεια 20 αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ και άλλα 20 υπό αίρεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό κόστος αναμένεται να αγγίξει τα 4 δισ. ευρώ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για «ζήτημα του υπουργείου Άμυνας και μια διαδικασία που είναι δρομολογημένη εδώ και καιρό».

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποστολή του Letter off Request (LOR) αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες από τη ΓΔΑΕΕ. Το LOR είναι το απαραίτητο έγγραφο που απαιτούν οι ΗΠΑ για τα οπλικά τους συστήματα, ώστε να ξεκινήσουν οποιαδήποτε διαδικασία διαπραγμάτευσης. Η απάντηση στο ελληνικό αίτημα θα έρθει από τις ΗΠΑ μέσω LOA για την διαθεσιμότητα, το κόστος αλλά και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

Όταν η Αθήνα αποδεχτεί την αμερικανική θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες σύναψης της συμφωνίας και ουσιαστικά αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση των πρώτων μαχητικών F-35 στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όπως και στην περίπτωση των Rafale, θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων πάνω στο μαχητικό 5ης γενιάς, αλλά και τα έργα στις υποδομές της Πτέρυγας Μάχης.

Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει τις συναντήσεις του ΥΕΘΑ και του ΑΓΕΕΘΑ που αναμένεται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ στις 28 Ιουλίου.

Πληροφορίες από την Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock