Τραγικές ελλείψεις στον τομέα της υγείας στην Ικαρία

Φτάσαμε σε τραγικό επίπεδο στο νησί. Κάτοικοι του νησιού μας δεν μπορούν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ή στο κέντρο υγείας με ασθενοφόρο. Ένα απίστευτο περιστατικό πήρε σάρκα και οστά στον Εύδηλο, όπου τραυματίας μεταφέρθηκε με καρότσα στο κέντρο υγείας του Ευδήλου.

Τραγικές ελλείψεις στον τομέα της υγείας στην Ικαρία

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στον Εύδηλο μια ηλικιωμένη γυναίκα τραυματίστηκε και χρειάστηκε διακομιδή στο Κέντρο Υγείας που βρίσκεται στα 500 μέτρα. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εκείνη τη στιγμή, που εφημέρευε ήταν στον Άγιο Κήρυκο και χρειαζόταν 1:30 ώρα για να φτάσει να καλύψει το περιστατικό. Γείτονες της άτυχης γυναίκας αναγκάστηκαν να την μεταφέρουν χρησιμοποιώντας κουβέρτες, μαξιλάρακι και την καρότσα ενός αγροτικού. Το συγκεκριμένο περιστατικό ευτυχώς δεν ήταν σοβαρό αν όμως χρειαστεί να αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό περιστατικό, η αντιμετώπισή του θα είναι ακριβώς η ίδια.

Το ΕΚΑΒ, δεν έχει το προσωπικό σε καθημερινή βάση για διπλά πληρώματα ασθενοφόρων τα οποία θα είναι σε επιφυλακή και στον Εύδηλο και στον Άγιο Κήρυκο. Τα αιτήματα για την κάλυψη των προβλημάτων της υποστελέχωσης στον τομέα της Υγείας στο νησί, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

Η καταγγελία βγήκε πρώτα στην Ικαριακή ραδιοφωνία και διαδόθηκε σε όλα τα ΜΜΕ, όπως στην ΕΡΤ και στο news247. Αρχικά βγήκε στο facebook από συμπολίτισσά μας.

2 thoughts on “Τραγικές ελλείψεις στον τομέα της υγείας στην Ικαρία

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock