ΣΥΡΙΖΑ:Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου η προσάρτηση ουκρανικών εδαφών

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμέσω ανακοίνωσης του Τομέα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Υποθέσεων καταδικάζει την απόφαση αναγνώρισης των Ουκρανικών εδαφών ως Ρωσικά.

ΣΥΡΙΖΑ:Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου η προσάρτηση ουκρανικών εδαφών

Ο τομέσας Διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων του κόμματος τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με τη συνέχιση του πολλαπλά καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Ουκρανικό λαό.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την προκλητική απόφαση της ρωσικής ηγεσίας, διαρκούντος του πολέμου της εναντίον της Ουκρανίας να προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη σε Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια. Η κίνηση αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, όπως εξάλλου και τα δημοψηφίσματα-παρωδία τα οποία προηγήθηκαν και αντίκεινται όχι μόνο στο διεθνές δίκαιο, αλλά και στην κοινή λογική.

Η εξέλιξη αυτή, που ισοδυναμεί με συνέχιση του πολλαπλά καταστροφικού πολέμου και με άλλα μέσα, συνιστά παράλληλα άκρως επικίνδυνο προηγούμενο για άλλα διεθνή προβλήματα, γι’ αυτό και η ομόθυμη καταδίκη της έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Ακόμα μία φορά, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό και ζητάμε τον άμεσο τερματισμό της ρωσικής εισβολής και την έναρξη μιας αξιόπιστης διαδικασίας ειρήνευσης στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.