Οι προτάσεις Δήμου Σάμου για τον τουρισμό

Οκτώ προτάσεις για την καλύτερη τουριστική προβολή της Σάμου κατέθεσε σήμερα ο Δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Αγγελόπουλος στην σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι προτάσεις Δήμου Σάμου για τον τουρισμό

Τηρώντας την υπόσχεσή του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε σύσκεψη με την συμμετοχή και της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά αλλά και την παρουσία των αιρετών και θεσμικών εκπροσώπων των νησιών που έχουν αντιμετωπίσει το βάρος της προσφυγικής κρίσης στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για διαβούλευση με ζητούμενο την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και προβολή τους. Ο Υπουργός το είχε συζητήσει με τους αιρετούς και ανακοινώσει (με δηλώσεις του και στην ΕΡΤ Αιγαίου) κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Σάμο, το Αγαθονήσι και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

«Κατέθεσα πλήρη φάκελο με σειρά προτάσεων με δεδομένο ότι το τουριστικό προϊόν, που αποτελεί τη βασικότερη πηγή προσόδου για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, υπέστη βαρύ πλήγμα από το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και παρουσίασε τα κομβικά σημεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη βελτίωση της κατάστασης που είναι:

«Η πρόβλεψη ειδικού ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής εντός του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου Βορείου Αιγαίου που θα εκπονηθεί το επόμενο διάστημα.

Η ενίσχυση των πυλών εισόδου για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία και την υποστήριξη της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ όμορων δήμων Ελλάδας και Τουρκίας.

Η κάλυψη των εξόδων οργάνωσης περιπτέρων και προβολής της Σάμου στις εκθέσεις όπου δεν θα μετέχει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στις οποίες ο Δήμος και οι διάφοροι φορείς τουρισμού θεωρούν απαραίτητη τη συμμετοχή του.

Η υποστήριξη των μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Ηραία-Πυθαγόρεια.

Η οργάνωση εκθέσεων φωτογραφίας (π.χ. καμπάνια «Η Σάμος μέσα από τα μάτια μας») σε κεντρικά σημεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Καβάλας και, γενικότερα, όπου υπάρχει ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση με τη Σάμο, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Η ανάγκη χρηματοδοτικής υποστήριξης για τη συμμετοχή της Σάμου σε μονοθεματικές εκθέσεις (π.χ. γαστρονομίας, extreme sports κ.α.).

Η ανάγκη προβολής των περίφημων από την αρχαιότητα ήδη τοπικών αγροτικών προϊόντων, σε συνεργασία και με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την προβολή και ανάδειξη των ιαματικών πηγών της Σάμου».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock