Γ. Μπουρνούς: Να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της Λήμνου

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την υφιστάμενη υποστελέχωση των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Λήμνου.

Γ. Μπουρνούς: Να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της Λήμνου

Ο Γιάννης Μπουρνούς, ανταποκρινόμενος άμεσα στην επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης» και γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού, επισημαίνει στην παρέμβασή του ότι – μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών – παρατηρούνται συγκεκριμένες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων καθώς και σχολικών νοσηλευτών.

 Ο κ. Μπουρνούς καλεί την κ. Κεραμέως να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία του  νησιού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2022

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των σχολείων της Λήμνου.»

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορά με την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», με την οποία εκφράζεται η διαμαρτυρία για την υποστελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό που συμβάλλει στην υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία πανελλαδικά, αλλά και στο ακριτικό νησί της Λήμνου.

Στην επιστολή παρατίθενται αναλυτικά, κατόπιν και της δεύτερης φάσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, συγκεκριμένες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Αγγλικών, Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής, Εικαστικών καθώς και σχολικών νοσηλευτών.

Καλείται η Υπουργός να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να καλυφθούν, οι αναφερόμενες στην επιστολή, ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Λήμνου.

Επισυνάπτεται η επιστολή

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.