Ιράν: Πυροβόλησαν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στον τάφο της Μαχσά Αμινί

Χιλιάδες Ιρανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στον τάφο της Μαχσά Αμινί για να τιμήσουν τις 40 μέρες από το θάνατό της – Πυρά από τις δυνάμεις ασφαλείας και δεκάδες συλλήψεις.

Ιράν: Πυροβόλησαν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στον τάφο της Μαχσά Αμινί

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ σήμερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και μια μκο, εναντίον διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στη γενέτειρά της Μαχσά Αμινί για να την τιμήσουν, 40 ημέρες μετά τον θάνατό της.

Πενθούντες Ιρανοί συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στον τάφο της Μαχσά Αμινί για να τιμήσουν τις 40 ημέρες από τον θάνατό της, αψηφώντας τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο πλαίσιο της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων στις οποίες πρωτοστατούν οι γυναίκες.

«Γυναίκα, ζωή, ελευθερία» και «Θάνατος στον δικτάτορα» φώναζαν δεκάδες άνδρες και γυναίκες στο νεκροταφείο Αϊτσί στο Σακέζ, τη γενέτειρα της Αμινί στη δυτική επαρχία του Κουρδιστάν, σε βίντεο που μοιράστηκαν στο διαδίκτυο.

Η Αμινί, μια 22χρονη Ιρανή κουρδικής καταγωγής, πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από τη διαβόητη αστυνομία ηθών, ενώ επισκεπτόταν την Τεχεράνη με τον μικρότερο αδελφό της.

«Δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων στην πλατεία Ζιντάν στο Σαγκέζ», ανέφερε στο twitter η Hengaw, μια οργάνωση για τα δικαιώματα των Κούρδων του Ιράν που έχει έδρα τη Νορβηγία.

«Η αστυνομία αντιμετώπισης ταραχών πυροβόλησε εναντίον παρευρισκομένων στην τελετή που είχαν συγκεντρωθεί στο νεκροταφείο για το τέλος του 40ήμερου πένθους της Μασχά… δεκάδες έχουν συλληφθεί», τόνισε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Left

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.