Επιστολή για τα σκουπίδια στον Δήμο Ικαρίας

Επιστολή για τα σκουπίδια στον Δήμο Ικαρίας

Ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φυτέματος «Φύτεμα» σε επιστολή του προς τον Δήμο Ικαρίας ζητάει να μάθει από τον Δήμο εαν ισχύουν όσα έχουν γραφτεί για το θέμα των σκουπιδιών και της μεταφοράς τους σε σκουπιδότοπο στην Χίο. Για το θέμα έχουμε γράψει και εμείς πρόσφατα αποδεικνύοντας τα λεγόμενά μας μέσα από συγκεκριμένες επιστολές που μας έδωσαν κάτοικοι της περιοχής της Προεσπέρας.

Η επιστολή του συλλόγου έχει ως εξής:

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ο σύλλογός μας με μεγάλη έκπληξη έμαθε ότι το Νοέμβριο του 2021 υπογράφτηκε από τον κ. Δήμαρχο μια δήλωση η οποία λέει ότι οι δύο ενεργοί ΧΑΔΑ της Ικαρίας είναι κλειστοί, ότι οδηγούνται σε αποκατάσταση και ότι τα υπολείμματα του νησιού μας πηγαίνουν τακτικά στο ΧΥΤΥ της Χίου, ενώ όλοι ξέρουμε ότι αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Θα θέλαμε πάρα πολύ να μάθουμε:

1) με ποιο σκεπτικό πάρθηκε αυτή η απόφαση.

2) ποιες πρόσφατες ενέργειες έχετε κάνει για να διορθωθεί άμεσα η κατάσταση: να έρθουν τα press container, να κανονιστεί η προσωρινή μεταφορά σε ένα νόμιμο ΧΥΤΥ, να κλείσουν οι ΧΑΔΑ και να γίνει άμεσα και η αποκατάστασή τους.

3) ποιες ενέργειες έχουν γίνει και τι πρόσφατη γραπτή αλληλογραφία υπάρχει σε σχέση με το θέμα του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Ικαρίας ή άλλες λύσεις που έχουν προκύψει.

Θα θέλαμε το αίτημα αυτό να τεθεί στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου στο Χριστό Ραχών (31/10/2022).

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του συλλόγου

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock