Συνάντηση Γ. Μπουρνού με τον Σύλλογο Εργαζομένων Γενικής Γραμματείας Αιγαίου

Συνάντηση Γ. Μπουρνού με τον Σύλλογο Εργαζομένων Γενικής Γραμματείας Αιγαίου

Με τα μέλη του νεοεκλεγέντος ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συναντήθηκε πρόσφατα ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους του συλλόγου ο Πρόεδρος, κ . Κελαϊδίτης, ο Αντιπρόεδρος, κ. Κωνσταντάρας, ο Γραμματέας, κ. Ελευθερίου, ο Αναπληρωτής Γραμματέας, κ. Βαθρακούλης και το μέλος του ΔΣ, κ. Στεργιανέλλης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν το ζήτημα της πρόσληψης νέων μόνιμων υπαλλήλων για την επιβίωση της ίδιας της υπηρεσίας, ειδικά αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η μοναδική γενική γραμματεία υπουργείου που έχει έδρα στην επαρχία και δη στη νησιωτική Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι μόνιμες προσλήψεις στη Γενική Γραμματεία έχουν να γίνουν από το 2011. 

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στα μισθολογικά τους ζητήματα, εστιάζοντας στην ανάγκη επαναφοράς των δώρων, αλλά και αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη.

Έθεσαν, τέλος, το κτιριακό ζήτημα, αφού η Γενική Γραμματεία φιλοξενεί τόσο υπηρεσίες του Λιμεναρχείου, όσο και του Εφετείου, εν απουσία σύγχρονου αυτόνομου Λιμεναρχείου, όσο και επαρκών δικαστικών αιθουσών.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν ακόμη απόψεις για κορυφαία ζητήματα πολιτικής που διαχειρίζεται και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο, οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, το νησιωτικό δίκτυο αφαλατώσεων νερού κ.α.

Ο Γιάννης Μπουρνούς τόνισε την ανάγκη διαφύλαξης του Μεταφορικού Ισοδύναμου από την τωρινή πλήρη απαξίωσή του από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία έχει αφήσει απλήρωτους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για περισσότερο από ένα χρόνο. Συμφώνησε δε στην ανάγκη επέκτασής του και στα καύσιμα, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο που οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει φωτιά.

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου πέραν των 5 νησιών που διαχειρίζονται το προσφυγικό, εφόσον εδώ και μήνες πια τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα (ECOFIN) έχουν δώσει εκ νέου αυτή τη δυνατότητα στις εθνικές κυβερνήσεις.  

«Ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι νευραλγικός για την ανάδειξη της νησιωτικότητας ως κορυφαία πτυχή των δημόσιων πολιτικών σε μια νησιωτική χώρα σαν την Ελλάδα, καθώς και για την υλοποίηση αναγκαίων έργων, από το πεδίο των υποδομών ως τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Γι αυτό και πρέπει να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό, αλλά και να αναβαθμιστεί θεσμικά, αντί να απαξιώνεται και να υποβιβάζεται», σχολίασε ο Γιάννης Μπουρνούς.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.