Κείμενο μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Στις 3 Νοεμβρίου δημοσιεύσαμε κείμενο που αφορά την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Σάμο. Σε ρεπορτάζ του thepressproject στις 31 Οκτωβρίου υπάρχουν τόσο οι ανακοινώσεις του βουλευτή του νομού μας όσο και η αναφορά πως δυο χρόνια μετά τον σεισμό συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι στο νησί της Σάμου που ζουν σε κοντέινερ.

Κείμενο μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Κοντέινερ στην Σάμο που ζουν συμπατριώτες μας εδώ και δύο χρόνια (Από το σχετικό ρεπορτάζ του the pressproject)

Με βάση όλα αυτά, αλλά και πολλά άλλα που παραλείπονται και ο καθένας μπορεί να φανταστεί 5 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από τη Σάμο και ο συμπατριώτης μας Σταμάτης Βαρδαρός υπογράφουν αυτό το κείμενο το οποίο αλιεύσαμε από σχετικό ρεπορτάζ του samos24.

Σας παραθέτουμε το κείμενο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Επειδή οι ενέργειες του βουλευτή και της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού και φονικού σεισμού της 30ης Οκτώβρη του 2020 σταματούν στην επανάληψη εξαγγελιών και στην δημοσίευση μίας επετειακού τύπου δήλωσης περί πληγών που επουλώνονται με γρήγορους ρυθμούς αναρωτιόμαστε:

  • Ο βουλευτής και οι κατά καιρούς κυβερνητικοί παράγοντες που επισκέπτονται το νησί έχουν επαφή με την εδώ πραγματικότητα ή ζουν στο παράλληλο σύμπαν των κομματικών γραφείων;
  • Τα τοπικά κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη που τόσο πρόθυμα συμπαρατάσσονται με τις κυβερνητικές επιλογές δεν τους έχουν ενημερώσει για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Σαμιώτες και οι Ικαριώτες, προσπαθώντας μέσα από τον απίστευτο κυκεώνα της γραφειοκρατίας και της υποστελεχωμένης ΔΑΕΦΚ να συμπληρώσουν με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τον φάκελο που θα τους οδηγήσει στην πολυπόθητη στεγαστική συνδρομή;
  • Έχουν περπατήσει στα σοκάκια των μικρών χωριών να μετρήσουν τα κόκκινα κτίρια που χρίζουν λόγω επικινδυνότητας κατεδάφισης αλλά και τα κίτρινα κτίρια που και αυτά με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσουν να εμφανίζουν σημάδια κατάρρευσης;
  • Έχουν αφουγκραστεί την αγωνία των επιχειρηματιών για τις πενιχρές έως μηδαμινές αποζημιώσεις σχετικά με τις ζημιές που έχουν υποστεί τόσο τα κτίρια της επιχείρησής τους όσο και το εμπόρευμά τους;

Ε λοιπόν όχι κύριοι «υπεύθυνοι». Οι πληγές δεν επουλώνονται με samos pass για λίγους με ημερομηνία λήξης, με επικοινωνία και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, όταν σε άλλες περιοχές της χώρας (Β. Εύβοια), ακόμη και με στρεβλώσεις και αμφιβολίες, κατατίθεται έστω ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα. Οι πληγές στα νησιά μας δυστυχώς είναι αιμάσουσες και κινδυνεύουν να κακοφορμίσουν.

Η αντιμετώπιση των συνεπειών του φονικού σεισμού που έπληξε τα νησιά του νομού μας, απαιτεί ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης, μα πάνω από όλα απαιτεί θέληση από την κεντρική κυβέρνηση και ικανούς εκπροσώπους που θα το διεκδικήσουν και θα το υλοποιήσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύεται για την επόμενη μέρα στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους.

Αξιώτης Γιάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ανατολικής Σάμου

Βαρδαρός Σταμάτης, πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας

Δεμερτζή Πένη, Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Σάμου, Οργανωτικός Γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Δήμου Αριάδνη, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δυτικής Σάμου

Κακλαμάνης Νίκος, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Αντιπρόεδρος Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου


Ο βουλευτής Σάμου που αναφέρεται στο κείμενο στις 30 Οκτωβρίου είχε κάνει σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook, οπου παρατείθεται τη συνέχεια.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.