Διπλωματικό επεισόδιο με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην Τουρκία

Να δώσει «άμεσα εξηγήσεις» καλεί το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών την Αγκυρα για την «απαράδεκτη και καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα από τις τουρκικές αρχές».

Διπλωματικό επεισόδιο με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην  Τουρκία

Σε ανακοίνωση του το ΥΠ.ΕΞ υπογραμμίζει πως έχουν ήδη γίνει σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη το πρωί του Σαββάτου στη Σμύρνη με το πλοίο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την τουρκική πόλη, ώστε να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, το γεγονός αυτό σημαίνει πως ο Έλληνας πολιτικός πήγε στην Τουρκία και με την ιδιότητα του Ευρωπαίου αξιωματούχου.

Ωστόσο, όταν έφθασε στο λιμάνι της Σμύνρης, οι τουρκικές αρχές είπαν ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου του στη χώρα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, όταν ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους για την απαγόρευση, δεν του δόθηκε απάντηση. Το ίδιο έγινε και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν.

Στη συνέχεια, υπήρξε επικοινωνία του περιφερειάρχη με το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε., όμως ούτε σε αυτούς εξηγήθηκε ο λόγος για την απαγόρευση εισόδου

H ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«… για την απαράδεκτη και καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα από τις τουρκικές αρχές»

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Πριν λίγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έγραψε στα social media

ΑΥΓΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock