Το Documento την Κυριακή αποκαλύπτει την λίστα των ανθρώπων που παρακολουθούσε η κυβέρνηση

Νέες αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento που δημοσιεύει λίστα με αυτούς που παρακολουθούσε η κυβέρνηση. Η αποκάλυψη βέβαια δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία αφού από την μέρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Θανάσης Κουκάκης αποκάλυψαν την παρακολούθησή τους με το λογισμικό Predator οι αποκαλύψεις πάνε σύννεφο.

Το Documento την Κυριακή αποκαλύπτει την λίστα των ανθρώπων που παρακολουθούσε η κυβέρνηση

Εχθές γράψαμε για την επίσκεψη της Pega στην Ελλάδα, μια μέρα μετά έρχεται η λίστα του Documento, που μέσα σε αυτή βρίσκονται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Νίκος Δένδιας, ο υπουργός εξωτερικών της χώρας μας, ο Μιχάλης Χρυσοχόϊδης που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα τα νέα και πολλοί μα πολλοί δημοσιογράφοι αλλά και επιχειρηματίες. Πριν προχωρήσουμε στην λίστα και στην άποψη των κομμα΄των της αντιπολίτευσης, απλά να δώσουμε την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου πάνω στο θέμα, γιατί ως οφείλουμε πρέπει να έχουμε και την άποψη αυτού που κατηγορείται. Αντγράφουμε από σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ

«Όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος.

Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία.

Όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του.

• Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό). Εκείνος που οι «αποκαλύψεις» του προαναγγέλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και τέλος, αυτός που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας.

• Στο ποιο σκοπό εξυπηρετεί, όταν χωρίς το παραμικρό στοιχείο αποδίδει στον Πρωθυπουργό την φαιδρή κατηγορία ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την Κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο

Λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή. Η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα. Ταυτόχρονα είναι έτοιμη η δριμεία θεσμική αντίδραση της Κυβέρνησης στο φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί εθνικούς κινδύνους και χρησιμοποιείται από όσους επιδιώκουν την ανωμαλία και την αναταραχή, σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία, σε κάθε επίπεδο. Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτεια της.

Η ελληνική πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή του ζητήματος αυτού. Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος».

Η λίστα

Σύμφωνα με μέρος της λίστας που έχει ήδη διαρρεύσει πριν την έκδοση και κυκλοφορία της εφημερίδας, τα ονόματα που βρίσκονται μέσα είναι τα εξής:

 1. Αντώνης Σαμαράς (πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας)
 2. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (πρώην υπουργός προστασίας του πολίτη)
 3. Νίκος Δένδιας (υπουργός εξωτερικών)
 4. Όλγα Γεροβασίλη (πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ)
 5. Χρήστος Σπίρτζης (πρωην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ)
 6. Άδωνης Γεωργιάδης (υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων)
 7. Ευγενία Μανωλίδου (σύζυγος του Άδωνη Γεωργιάδη)
 8. Όλγα Κεφαλογιάννη (βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας)
 9. Αλέξης Παπαχελάς (Δημοσιογράφος και διευθυντής της καθημερινής)
 10. Λάκης Λαζόπουλος (ηθοποιός)
 11. Αλέξανδρος Διακόπουλος (πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας)
 12. Νίκος Χαρδαλιάς (υφυπουργός Άμυνας)
 13. Χρήστος Σταϊκούρας (υπουργός οικονομικών)
 14. Κωστής Χατζηδάκης (υπουργός εργασίας)
 15. Πόπη Καλαϊτζή (σύζυγος του Κωστή Χατζηδάκη)
 16. Αριστοτελεία Πελώνη (αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος)
 17. Γιώργος Πατούλης (περιφερειάρχης Αττικής)
 18. Μαρίνα Πατούλη (σύζυγος του Γ.Πατούλη)
 19. Δημήτρης Αβραμόπουλος (πρώην υπουργός υγείας και πρώην επίτροπος της ΕΕ για το μεταναστευτικό)
 20. Αλέξης Πατέλης (επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού)
 21. Νίκος Ανδρουλάκης (ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)
 22. Θοδωρής Καρυπίδης (επιχειρηματίας)
 23. Ειρήνη Καρυπίδη (αδελφή του Θόδωρου Καρυπίδη)
 24. Γιάννης Κουρτάκης (εκδότης των παραπολιτικών)
 25. Πάνος Κυριακόπουλος (Διεθύνων σύμβουλος του καναλιού Star)
 26. Παναγιώτης Μπόμπης (Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας DPG ιδιοκτησίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου)
 27. Παναγιώτης Αρκουμανέας (πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΥ)
 28. Εύα Αντνωοπούλου (Δημοσιογράφος-σύζυγος του Παναγιώτη Αρκουμανέα)
 29. Γιάννης Ραχωβίτσας (υπαρχηγός της ελληνικής Αστυνομίας)
 30. Αντώνης Δελατόλλας (Δημοσιογράφος)
 31. Θανάσης Κουκάκης (Δημοσιογράφος)

Για το δημοσίευμα που έρχεται την Κυριακή έβγαλε ανακοίνωση τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο το ΚΚΕ, όσο και το ΜΕΡΑ 25.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι ισχυρίζεται πλέον ένας ένοχος πρωθυπουργός μικρή σημασία έχει

Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Documento γεννούν βαθύ προβληματισμό, θλίψη και αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης.

Είναι ώρες κρίσιμες για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.

Για την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα.

Το τι ισχυρίζεται πλέον ένας ένοχος πρωθυπουργός μικρή σημασία έχει.

Αυτό που έχει σημασία είναι αν η δικαιοσύνη σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και ιδίως αν το πολιτικό σύστημα προστατεύσει εν τέλει τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά του αλλά και τη δημοκρατία.

ΚΚΕ:Η λίστα των ατόμων που παρακολουθούνται από το κράτος είναι μάλλον μεγαλύτερη από αυτή που δημοσιεύεται

Ένα ακόμη δημοσίευμα που επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», έστω κι αν η πραγματική λίστα των παρακολουθήσεων από διάφορους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερη από αυτή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “documento”. Απέναντι σε αυτό το δημοσίευμα, η κυνική ομολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ευρεία χρήση λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, δικαιώνει την κριτική που από την πρώτη στιγμή άσκησε το ΚΚΕ για το σκοτεινό και δυσώδες θεσμικό πλαίσιο που καταπατά κάθε έννοια απορρήτου των επικοινωνιών, αξιοποιείται για πολιτικά παιχνίδια και στρέφεται πρωτίστως κατά των λαϊκών δικαιωμάτων.

ΜέΡΑ25: «Ήρθε η ώρα της ρήξης»

«Το μπαράζ των αποκαλύψεων για το παρακράτος των υποκλοπών που έχει στήσει το καθεστώς της Μητσοτάκης ΑΕ μαζί με την καθημερινή καταστολή και το όργιο των ολιγαρχικών κλοπών σε βάρος των πολλών, καταδεικνύει τι θα πει μνημονιακή χρεοδουλοπαροικία. Ήρθε η ώρα της Ρήξης» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento σχετικά με τις υποκλοπές.

Διαρροή από τον κύκλο του Νίκου Δένδια:«Αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό»

Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους.

Στην Αθήνα το FBI σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή

Η εφημερίδα αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του inside story και του Τάσος Τέλλογλου που έχει βρεθεί και αυτός στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων. Το FBI βρίσκεται στην Αθήνα και διερευνά την υπόθεση, πρωτύτερα φαίνεται πως την παρουσία του FBI είχε γωνστοποιήσει η Σόφι ιν ‘τ Βελντ, εισηγήτρια της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, γράφοντας στο Twitter: «Ενώ η Europol και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθούν προσπαθούν μανιωδώς να ξεφύγουν από την ανάγκη να αντιμετωπίσουν το σκάνδαλο του spyware, το FBI βρίσκεται στην Ελλάδα για έρευνες»

Το σχόλιο μας για όλα τα παραπάνω είναι πως πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια με κάθε πολιτικό κόστος, δε μπορούμε να πάμε σε εκλογές και γενικά να μιλάμε για υγιές πολιτικό περιβάλλον όταν αποκαλύπτονται όλα τα παραπάνω. Ποιός παρακολουθούσε? Αν όχι η κυβέρνηση. Ισχύουν τα παραπάνω ονόματα? Υπάρχουν και άλλα?

.

One thought on “Το Documento την Κυριακή αποκαλύπτει την λίστα των ανθρώπων που παρακολουθούσε η κυβέρνηση

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock