Για τη Συνέντευξη του πρωθυπουργού

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Για τη Συνέντευξη του πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Κώστα Βαξεβάνη έδωσε συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο πρωθυπουργός μιλώντας για το σκάνδαλο των αποκαλύψεων είπε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα, και ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για αυτό. Έχει δίκιο είναι η αλήθεια, από τι στιγμή που δεν έχουν δοθεί στοιχεία για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, μπορεί να το ισχυρίζεται, γιατί η αλήθεια είναι ότι καλούνται οι άνθρωποι που βγάζουν αυτά τα δημοσιεύματα να αποδείξουν τα λεγόμενά τους, ο πρωθυπουργός δεν έχει λοιπόν την υποχρέωση να το κάνει.

Υπάρχει όμως η υποχρέωση να μάθουμε την αλήθεια, και αυτό δεν έχει να κάνει με τον κύριο Μητσοτάκη, αλλά με τη δημοκρατία. Το να παρακολουθείς κάποιον χωρίς να έχει κάποια ποινική υπόθεση, όπως π.χ. είχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι η εισροή στην κλειδαρότρυπα του προσώπου, δηλαδή στην προσωπική του ζωή. Ο πατέρας του Μητσοτάκη πάντως είχε κάνει κάτι παρόμοιο τα έτη 1990-1993, που κυβέρνησε. Δεν ξέρω αν ο υιός ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση ή αν απλά πρόκειται για μια συκοφαντία. Προσωπικά πάντως εύχομαι να είναι συκοφαντία, γιατί αν δεν είναι, στην περίπτωση του πρωθυπουργού δεν υπάρχει άρση ασυλίας, αλλά αποπομπή και κατεύθυνση στα δικαστήρια. Την τελευταία φορά που βρέθηκε σε διακαστήριο πρωθυπουργός πάντως ήταν από τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, το 1989, που έστειλε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο με σιγοντάρισμα του τότε Συνασπισμού (ΚΚΕ-ΕΑΡ).

Πάντως υπάρχει κάτι το οποίο μας κάνει εντύπωση, ο πρωθυπουργός περιγράφει πράξεις, δίνοντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αφού για παράδειγμα απαντάει σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου το εξής: « ….Μιλώ από το «τριψήφιο», εμπιστεύομαι τους Υπουργούς μου, αν είναι κάποιος Υπουργός που δεν εμπιστεύομαι, τον απομακρύνω από τη θέση του. Είναι δυνατόν -θέλω να καταλάβετε την οργή μου, κ. Χατζηνικολάου- να πιστεύει κάποιος σήμερα ότι κλείνω το τηλέφωνο όταν μιλάω με τον Υπουργό και ταυτόχρονα μπαίνω σε ένα υπολογιστή και εγώ παρακολουθώ με κάποιο τρόπο τις συνομιλίες των Υπουργών μου, των συζύγων τους. Και να λέγονται αυτά τα πράγματα χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη;».

Δίνει δηλαδή ο πρωθυπουργός με αυτή την απάντηση την εντύπωση πως γνωρίζει, αφού περιγράφει και πως ακριβώς το κάνει. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι γνωρίζει και τον αριθμό των κακόβουλων λογισμικών που υπάρχουν στην χώρα, αφού απαντάει σε άλλη ερώτηση ….Παράνομα λογισμικά υπάρχουν 500 περίπου αυτή τη στιγμή στην αγορά. Και το συνεχίζει λέγοντας και ποιοί είναι από πίσω από αυτά τα λογισμικά…..Υπάρχουν ξένες δυνάμεις που τα διαθέτουν. Υπάρχουν ενδεχομένως οικονομικοί παράγοντες και εντός της χώρας που θα τα διέθεταν, που τα διέθεταν ή που θα ήθελαν να τα διαθέτουν…..

Ξέρει δηλαδή ο πρωθυπουργός πόσα λογισμικά υπάρχουν και ποιοί τα διαθέτουν και το ποιο ενδιαφέρον ακόμα είναι ότι πετάει μια άλλη φράση….Αλλά το να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα σε αυτή τη συνθήκη, σε ποιο συμπέρασμα ακριβώς μας οδηγεί; Να καταλάβω, δεν θα γίνουν εκλογές; Ή θα πρέπει να γίνουν εκλογές αύριο επειδή κάποιοι το ζητούν;….

Απομόνωσα τις φράσεις που έχουν ενδιαφέρον το τι ακριβώς είπε μπορείτε να το δείτε στο βίντεο

Γνωρίζει πόσα λογισμικά υπάρχουν, ποιοί τα διαθέτουν και πως λειτουργούν. Αν ήταν δημοσιογράφος δε θα έλεγα τίποτα, οι δημοσιογράφοι κάνουν έρευνα και στην έρευνα μπορούν να βρουν τέτοια στοιχεία. Ο πρωθυπουργός όμως φαίνεται ότι το ξέρει, ο Κώστας Βαξεβάνης σε συνέντευξη του, που έγινε λίγη ώρα αργότερα, είπε ότι αυτά από μόνα τους είναι ομολογία ενοχής. Η αλήθεια είναι ότι κάτι δε πάει καλά, και δε πάει καλά όταν ο πρωθυπουργός μας χαρακτηρίζεται παράφρων από ευρωκοινοβουλευτή, μέλος της PEGA. Και δε πάει καλά όταν οι ελληνικές αρχές αρνούνται να συνεργαστούν με τις ευρωπαϊκές, και αυτό το είπε η PEGA. Ο γράφων βέβαια δεν έχει κανένα στοιχείο, αλλά εκφράζει την απλή άποψη ότι πρέπει να μάθουμε την αλήθεια όσο οδυνηρή και αν είναι. Γιατί τα ζητήματα των προσωπικών δεδομένων και το πως τα διαχειρίζονται οι κυβερνήσεις, είναι κάτι που μας αφορά όλους.

Κάποτε υπήρχαν οι φάκελοι και το κράτος ήξερε πόσοι ήταν δεξιοί, πόσοι αριστεροί, πόσοι κομμουνιστές, πόσοι ένθεοι, πόσοι άθεοι. Αυτοί οι φάκελοι από όσο ξέρω καήκαν επί Ανδρέα Παπανδρέου. Η Ελλάδα τα έλυσε αυτά τα ζητήματα το μακρινό 1974 και μετέπειτα το 1981. Εαν επιστρέψουμε πίσω στην εποχή που παρακολουθούσαν ιδεολογίες και όλα όσα έγιναν, αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς δε λέγεται κανονικότητα. Το επιχειρεί η κυβέρνηση, αφού πρώτα εισάγει την αστυνομία στα πανεπιστήμια, δεύτερον φτιάχνει τους φακέλους με την παρακολούθηση πολιτών, αφήνει την αστυνομία ελεύθερη να δέρνει χωρίς έλεος και άλλα πολλά που δε χωράνε σε αυτό το κείμενο. Αν αυτό ονομάζεται κανονικότητα, τότε απλά καλωσήρθατε στο 1960. Η εποχή μας μάλλον μοιάζει με το 1942 ως προς το οικονομικό, και με το 1960 ως προς το κοινωνικό. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πρόοδο, αλλά οπισθοδρόμηση. Με υποχρεωτικότητες ιατρικών πράξεων, με κρατική βία μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά και έξω από αυτά, δε φτιάχνεις μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία.

Αλλά ξέρω επειδή κατάγομαι από νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου είμαι τουρκόσπορος, οι Έλληνες είναι από το Αυλάκι και κάτω. Είδαμε και πρόσφατα αυτό το σχόλιο, σε άρθρο που αφορούσε την ένωση της Ικαρίας με την Ελλάδα το 1912. Έγραφε ο φίλος, ο θεός να το κάνει, δηλαδή τι θέλατε? Θέλατε να πάτε στην Τουρκία? Εμείς δε θέλουμε, γιατί είμαστε Έλληνες και μιλάμε Ελληνικά και όχι Τούρκικα. Για τον πρωθυπουργό δε ξέρω? Αφοπλίζει τα νησιά σιγά-σιγά για να διαπραγματευτεί με τον γείτονα. Ελπίζω το χειρότερο σενάριο να μην επαληθευτεί.

Και με αυτά τα πικρόχολα σχόλια πάμε και σε ένα παρένθετο θέμα. Ο Πάτσης είπε ο πρωθυπουργός, ήταν μια προβληματική επιλογή. Αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη, αλλά είπε πάλι ο πρωθυπουργός, βγάλαμε τόσα ικανά στελέχη, τι είναι μια αστοχία μπροστά στην αιωνιότητα? θα συμπλήρωνα. Και συμπλήρωσε περί Ολυμπιακού, «….Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε;…»

Τα υπόλοιπα σχόλια δικά σας

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock