Βραβεία για Λέσβο και Ικαρία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market του Λονδίνου

Με βραβείο επέστρεψε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market (WTM) 2022, που πραγματοποιήθηκε 7-9 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου συμμετείχαν στα πρώτα Greek Travel Awards που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας στο πλαίσιο της έκθεσης και συγκεκριμένα σε δύο από τις δέκα διαγωνιζόμενες κατηγορίες:

Λέσβος: Best walking Destination (καλύτερος περιπατητικός προορισμός)

Ικαρία: Best Sustainable Destination (καλύτερος αειφόρος προορισμός)

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν μετά από ψηφοφορία του πελατολογίου επτά (7) Βρετανών Tour Operators, που έχει επισκεφθεί πρόσφατα την Ελλάδα και ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση, ανέδειξαν την Ικαρία ως καλύτερο αειφόρο προορισμό.

Επίσης, ειδική προβολή των προορισμών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, στο χώρο παρουσιάσεων εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, όπου οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας «ταξίδεψαν» τους επαγγελματίες του τουρισμού στους προορισμούς του Β. Αιγαίου προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε νησιού και ενθαρρύνοντάς τους να τα επισκεφτούν.

Την τιμητική τους είχαν τα νησιά του Β. Αιγαίου και τη δεύτερη ημέρα της Έκθεσης καθώς πραγματοποιήθηκε παρουσίασή τους σε προσκεκλημένους επαγγελματίες του τουρισμού σε ειδική εκδήλωση του ΕΟΤ για την προβολή κρασιών και προϊόντων από όλη την Ελλάδα.

Από πλευράς Περιφέρειας Β. Αιγαίου στην έκθεση συμμετείχαν η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Χίου κ. Μαρία Κόβα και η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Σάμου κ. Γραμματική Δρίνη, οι οποίες και πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με επαγγελματίες του τουρισμού, μέσω της πλατφόρμας της WTM και ύστερα από σχετική αποστολή προσκλήσεων της Δ/νσης Τουρισμού ΠΒΑ προς όλα τα γραφεία της Μεγάλης Βρετανίας, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική βιομηχανία και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με stand εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ φιλοξένησε ταξιδιωτικά πρακτορεία από τα νησιά του Β. Αιγαίου, Λέσβο, Χίο και Σάμο που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται για τη βρετανική αγορά.

Σαμιακό βήμα

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.