Νέες αποκαλύψεις για το predator

Σύμφωνα με το inside story οι δύο εταιρείες που φέρουν το παράνομο λογισμικό predator, η μία είναι ο επίσημος προμηθευτής (κρίκελ) και η άλλη η εταιρεία που το προμηθεύει και το εγκαθιστά (intellexa) την επόμενη μέρα των εκλογών του 2019 προμηθεύσαν το παράνομο λογισμικό στο ελληνικό κράτος έναντι 7 εκατομμυρίων.

Νέες αποκαλύψεις για το predator

Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται ότι η σχετική σύμβαση «κρύφτηκε» μέσα σε άλλη σύμβαση της ΕΥΠ, όπου πολιτικός και διοικητικός επικεφαλής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η καταγγελία του Τάσου Τέλογλου και Ελίζας Τριανταφύλλου που υπογράφουν το σχετικό άρθρο είναι συγκλονιστική και ενδεικτική του τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τις παρακολουθήσεις. Να θυμίσουμε ότι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αποσπασματικά έδωσε 69 πρόσωπα που παρακολουθούσε το συγκεκριμένο λογισμικό.

Όπως αναφέρεται στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ «Στην Αγία Παρασκευή, σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση, εγκαταστάθηκε –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του inside story– το σύστημα παράνομης παρακολούθησης Predator της Intellexa. Η αγορά του κόστισε στην ελληνική πλευρά 7 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα το κόστος για δέκα στόχους τον μήνα, που εναλλάσσονται, είναι στα 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αγορά του συστήματος “κρύφτηκε” μέσα σε άλλη σύμβαση της ΕΥΠ».

Το Inside Story, αναφέρεται σε ένα νέο πρόσωπο τον Σαχάκ Άβνι, τον στενότερο συνεργάτη του Ταλ Ντίλιαν, τουλάχιστον τα τελευταία εννιά χρόνια – αρχικά στην εταιρεία Wispear και στη συνέχεια στην Intellexa, που τη διαδέχτηκε.

Όπως αναφέρει: «Ο Άβνι “ανακαλύπτει” την ελληνική αγορά πριν από τον συνεργάτη του Ταλ Ντίλιαν, λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 7 Ιουλίου 2019. Ο Άβνι Σαχάκ γίνεται αυτός που θα εισαγάγει το λογισμικό Predator στην Ελλάδα, προτού καν δημιουργηθεί στη χώρα μας η εταιρεία Intellexa (ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2020)».

Το σύστημα παράνομης παρακολούθησης διατίθεται σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση στην Αγία Παρασκευή, όπου δουλεύουν 2-3 Ισραηλινοί, υπάλληλοι του ομίλου Ντίλιαν, καθώς και αστυνομικοί και υπάλληλοι της ΕΥΠ, ενώ στον ίδιο χώρο έχει πρόσβαση και η Κρίκελ.

Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε αρχικά δοκιμαστικά κατά «ξένων στόχων». «Για ένα διάστημα αρκετών μηνών γίνονταν δοκιμές μέχρι τη γενική χρήση του συστήματος τον Αύγουστο του 2020», είπε στο inside story μία πηγή που συνεργάσθηκε στενά με τον Ταλ Ντίλιαν και τον επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα από το φθινόπωρο του 2019.

«Όμως το πράγμα ξέφυγε και άρχισε να χρησιμοποιείται στο εσωτερικό της χώρας, στην αρχή παράλληλα με στόχους του εξωτερικού και μετά όλο και περισσότερο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Tον Σεπτέμβριο του 2020 δημιουργούνται τα περισσότερα λινκ (τα οποία στέλνονται σε τηλέφωνα και οδηγούν, εφόσον πατηθούν, σε domains που εισάγουν το παράνομο λογισμικό στο τηλέφωνο) μέσα σε έναν μήνα, 11 τον αριθμό, δίνοντας και το μέτρο των ποσοτικών δυνατοτήτων του συστήματος, που μπορούσε να καταγράφει 10 στόχους ταυτόχρονα.

Μετά την εισαγωγή του λογισμικού στην Ελλάδα, μία αντιπροσωπεία κυβερνητικών αξιωματούχων και ιδιωτών ταξιδεύει στο Ισραήλ, όπου ξεναγείται σε διάφορες κρίσιμες υποδομές συλλογής πληροφοριών της χώρας και αποφασίζεται να εγκατασταθεί η εταιρεία Intellexa στην Αθήνα, κάτι που γίνεται τον Μάρτιο του 2020 – ενώ έχει προηγηθεί η κρίση με το βαν του Ταλ Ντίλιαν στη Λάρνακα, μετά την προβολή σχετικού βίντεο στο Forbes.

Το Inside Story παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο επιχειρηματίας της Krikel Γιάννης Λαβράνος, ο οποίος είναι κουμπάρος του Γρηγόρη Δημητριάδη, του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρης και του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνου Τσουβάλα, είχε άμεση σχέση με την Intellexa του Predator.

Τα επίμαχα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ είναι τα εξής:

Κάτοχος του 35% της Intellexa ήταν από τον Μάιο του 2020 (μέσω της κυπριακής εταιρείας Santinomo) ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος. Μέσω άλλης κυπριακής εταιρείας του, της Viniato λειτούργησε το εννιάμηνο του 2018 ως σύμβουλος της Κρίκελ, προκειμένου αυτή να αναπτύξει τη στρατηγική της αναφορικά με έργα (υποστήριξη και ανάπτυξη ειδικών λογισμικών) εντός της ελληνικής επικράτειας. 

-Η πληρωμή της αμοιβής της Viniato έγινε τον Αύγουστο του 2018 από λογαριασμό που διατηρεί η Κρίκελ στην Τράπεζα Πειραιώς και το 2019 ποσό 50.000 ευρώ πέρασε με έμβασμα στη Viniato από λογαριασμό της Κρίκελ στην Optima Bank. 

-Τον Μάιο του 2020, τον μήνα δηλαδή που ο Φέλιξ Μπίτζιος αποκτά το 35% της Intellexa, η Κρίκελ μεταφέρει την έδρα της στο Μαρούσι, σε γραφεία που ανήκουν σε τρίτη κυπριακή εταιρεία συμφερόντων Μπίτζιου, την Layth Capital Ventures, με ενοίκιο 5.000 ευρώ το μήνα.

-Οι σχέσεις Κρίκελ συμφερόντων Λαβράνου και Layth Capital Ventures συμφερόντων Μπίτζιου, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την κίνηση των λογαριασμών της Κρίκελ στην Optima Bank, χρονολογούνται τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2019.

Το πιο ενδιαφέρον εύρημα όμως σε αυτές τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, το οποίο φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας το inside story, είναι η κίνηση χρήματος μεταξύ Κρίκελ και Intellexa. 

Oι δύο εταιρείες είχαν τουλάχιστον μια συναλλαγή τον Ιούλιο του 2020, τον ίδιο μήνα που αγοράζονται τα πρώτα ψευδεπίγραφα domains για την παγίδευση και παρακολούθηση στόχων με Predator εντός Ελλάδας) και συγκεκριμένα:

-Στις 22/7/2020 εμφανίζεται ένα έμβασμα 155.000 ευρώ από την Intellexa μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών (SEPA) στην Κρίκελ και την ίδια μέρα ένα ισόποσο εξερχόμενο από την Κρίκελ στην Intellexa.

Το Inside Story, κατηγορεί ευθέως την Εθνική Αρχή Διαφάνειας ότι δεν ερεύνησε επί της ουσίας τις σχέσης Κρικέλ – Intellexa, καθώς όπως αναφέρει όταν το Ιούλιο παρέδωσε την έκθεσή της στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, σχετικά με τη δική του παρακολούθηση με Predator, σημείωσε ότι δεν βρήκε κάποια σχέση του Δημοσίου με την Intellexa. 

Ο δημοσιογράφος, στην αναφορά που έκανε στην ΕΑΔ τον Μάιο, είχε ζητήσει από την αρχή να προχωρήσει σε άρση τραπεζικού απορρήτου όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση εταιρειών, δηλαδή των Intellexa, Apollo Technologies, Hermes Technologies, Feroveno και Κρίκελ. Κάτι που η αρχή δεν έκανε στον ελλιπή έλεγχό της στις εταιρείες αυτές, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Αν είχαν συσχετιστεί οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών μεταξύ Intellexa και Κρίκελ και μεταξύ της Κρίκελ με εταιρείες συμφερόντων Φέλιξ Μπίτζιου (δηλαδή του μετόχου της Intellexa), τότε θα είχε προκύψει η ακριβής εικόνα, πράγμα που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν ήταν στις προθέσεις της ΕΑΔ», αναφέρεται στη νέα αποκάλυψη του Inside Story.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμα ότι η προσωρινή επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αλεξάνδρα Ρογκάκου, που ανέλαβε καθήκοντα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας υπό τον Άγγελο Μπίνη (ο οποίος αποχώρησε από την ΕΑΔ για την Frontex), στην κατάθεσή της ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές παραδέχθηκε ότι ο έλεγχος είχε περιορισμένο αντικείμενο, με βάση την εντολή ελέγχου του πρώην επικεφαλής της ΕΑΔ κ. Μπίνη, και ειδικότερα αφορούσε αποκλειστικά τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η εταιρεία Κρίκελ με το ελληνικό δημόσιο και όχι τον αναλυτικό οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχό της, τις σχέσεις της με άλλες εταιρείες, αφανείς εταίρους και παράλληλες δραστηριότητες.

Το Inside Story επισημαίνει ότι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη έκτακτη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 –μετά τη δημοσιοποίηση σε κυριακάτικη εφημερίδα μιας λίστας 33 ονομάτων-στόχων παρακολούθησης με Predator– επικαλέστηκε (όπως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο παρελθόν) το «απαλλακτικό» πόρισμα της ΕΑΔ ως απόδειξη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε οποιαδήποτε ανάμειξη με τις παράνομες παρακολουθήσεις, λέγοντας μάλιστα ότι η έρευνα της ΕΑΔ είναι ακόμη σε εξέλιξη – παρότι γνωρίζουμε ότι έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες.

Διαβάστε εδώ την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο δημοσίευμα

Γ. Οικονόμου: Μέχρι την Τετάρτη θα δοθούν σε δημόσια διαβούλευση οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα κακόβουλα λογισμικά (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Είναι γεγονός, το παρακολουθούμε συνεχώς το τελευταίο διάστημα ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί συστηματικά να αντιπολιτευτεί τοξικά χωρίς τεκμήρια και στοιχεία και φυσικά χωρίς προτάσεις και απαντήσεις για τα προβλήματα των πολιτών και τις προκλήσεις της εποχής», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Είμαστε αποφασισμένοι να χειριστούμε όλα τα ζητήματα θεσμικά και να εμπιστευτούμε τις αρχές της Πολιτείας και την ελληνική δικαιοσύνη. Η θέση μας επί του ζητήματος των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης είναι εξαρχής διαυγής και σταθερή. Το ζήτημα των πιθανών παρακολουθήσεων πρέπει να διερευνηθεί και μάλιστα ταχύτατα», τόνισε.

Ανέφερε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών. «Οφείλουμε όλοι να πράξουμε ό,τι αναλογεί στον καθένα προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν. Έχουμε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι αδιαπραγμάτευτη βούλησή μας είναι να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των γεγονότων αυτών και να οδηγηθούμε στην απηνή τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων όσο και των διασπορέων ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων. Παράλληλα η κυβέρνηση δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος των κακόβουλων λογισμικών από δω και μπρος. Οι σχετικές διατάξεις θα δοθούν σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Τετάρτη».

Στο σημείο αυτό ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με πληθώρα δημοσιευμάτων. Ωστόσο τα δημοσιεύματα αυτά ιδιαίτερα όταν στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο «συσκοτίζουν αντί να διαφωτίζουν. Ιδίως όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες και αδιαφανείς πηγές». Όπως είπε η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και ειλικρίνεια. «Με απόλυτη θεσμικότητα και σοβαρότητα ώστε να λάμψει η αλήθεια, να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες εκεί που υπάρχουν και ταυτόχρονα να σταματήσουν η λάσπη και οι συκοφαντίες».

Τόνισε πως η μονοθεματική ατζέντα της αντιπολίτευσης δεν αποπροσανατολίζει την κυβέρνηση από το έργο της, το οποίο δεν το αναστέλλει ούτε μειώνει ταχύτητα.«Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο της αντιμετώπισης των κρίσεων και στον στόχο απόκρουσης των επιβουλών και διασφάλισης της σταθερότητας και της ασφάλειας στη χώρα».

Ά. Σκέρτσος: Είτε η λίστα είναι ανυπόστατη είτε υπήρχε σχέδιο παρακολούθησης του πρωθυπουργού (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοιτώντας το περιεχόμενο της λίστας τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, «είτε η λίστα είναι ανυπόστατη είτε ότι όντως υπήρχε σχέδιο παρακολούθησης του ίδιου του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του, για να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα και σκοποί», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1. Ενώ, σε άλλο σημείο, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν αποδείξει ότι χειρίζονται με πατριωτική ευθύνη» σειρά ευαίσθητων θεμάτων. Όπως και ότι η πίτα των επενδύσεων ξαναμοιράζεται «γι’ αυτό και ασκούνται πιέσεις, πρέπει να τα πούμε κάποια στιγμή, θα τα πούμε στην ώρα τους».

Εισαγωγικά, «εγώ δεν αποδέχομαι ότι με παρακολουθούν γιατί λαμβάνω όλα τα μέτρα ασφαλείας και αυτό δήλωσα και στον συντάκτη του “Documento”. Με κάλεσε να με ενημερώσει για αυτό (σ.σ. την λίστα που δημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα) και του εξήγησα ότι λόγω της θέσης που κατέχω, οφείλω να προσέχω πάρα πολύ. Όλοι γνωρίζουμε – και πραγματικά όλοι γνωρίζουμε – ότι οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι ασφαλείς ανέκαθεν, όχι τώρα».

Σύμφωνα με την προσέγγιση του υπουργού Επικρατείας, το πρόβλημα αυτό «έρχεται και διογκώνεται χωρίς καμία τεκμηρίωση και διασυνδέεται με ένα υπαρκτό πρόβλημα και μία αστοχία, η οποία ομολογήθηκε. Και υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης στο ανώτατο επίπεδο τον Αύγουστο σε σχέση με τη νόμιμη επισύνδεση για τον κ. Ανδρουλάκη».

Ταυτοχρόνως, όμως, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε και κάτι ακόμη: «Από τις λίστες που κυκλοφορούν, βλέπω μια κυβέρνηση που παρακολουθείται και όχι κάποιος άλλος. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και πρέπει να σκεφτούμε ότι είτε η λίστα είναι ανυπόστατη είτε ότι όντως υπήρχε σχέδιο παρακολούθησης του ίδιου του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του, για να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα και σκοποί. Αυτό είναι το ζήτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει η αντιπολίτευση και ο αντιπολιτευόμενος Τύπος που σηκώνει αυτό το θέμα».

Μάλιστα για τα παράνομα λογισμικά ειδικότερα, ανέφερε ότι «ομολογήθηκε από τον κ. Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα ότι και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκανε τίποτε για να προστατέψει από αυτά τα λογισμικά, Αντιθέτως πέντε ημέρες πριν τις εκλογές του 2019 τροποποίησε τον Ποινικό Κώδικα και άλλαξε την ποινή, από κακουργηματική σε πλημμέλημα, για τη διακίνηση και εμπορία τέτοιων λογισμικών και τις παράνομες παρακολουθήσεις. Πρέπει να απαντήσει η αντιπολίτευση», ζήτησε επίσης.

Αντιθέτως, η σημερινή κυβέρνηση, «όταν προκύπτουν προβλήματα, τα αναγνωρίζει», είπε με την ταυτόχρονη διευκρίνηση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η απομάκρυνση συνεργατών του πρωθυπουργού δεν συνιστά παραδοχή για σύστημα παρακολούθησης. «Υπήρξε ανάληψη αντικειμενικής πολιτικής ευθύνης, η οποία είναι διαφορετική από την ανάληψη επιχειρησιακής ευθύνης».

Σε επόμενο σημείο της συνέντευξής του, προχώρησε επίσης στη διαπίστωση ότι «όλα τα πολιτικά πρόσωπα μπορεί να κινδυνεύουν να παρακολουθούνται, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών, εμένα, οποιονδήποτε διαχειρίζεται δημόσια εξουσία. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και όλοι λαμβάνουμε τα μέτρα μας, και ο κ. Δένδιας έχει τοποθετηθεί ότι λαμβάνει τα μέτρα του και δεν έχει κάτι τέτοιο πέσει στην αντίληψή του, όπως και εγώ».

Και, σε πιο προσωπικό τόνο, «αμφισβητώ τη λίστα, αμφισβητώ τους συντάκτες της λίστας. Αμφισβητώ τη σκοπιμότητα γύρα από αυτή τη λίστα. Δημιουργείται ένα κλίμα που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από θέματα πραγματικά και καθημερινά, που είναι η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, η ενέργεια. Πάμε σε ένα ζήτημα που προκαλεί το δημόσιο ενδιαφέρον αλλά δεν απασχολεί τον άνθρωπο που μας βλέπει και αγωνιά για τη σύνταξή του, για το εάν θα φθάσουν τα χρήματα για να πάει στο σούπερ μάρκετ, για να πληρώσει το φροντιστήριο του παιδιού του. Συνεπώς εδώ υπάρχει μια ξεκάθαρη προσπάθεια επίθεσης στον πρωθυπουργό προσωπικά», συμπέρανε.

Για τον οποίον (τον κ. Μητσοτάκη δηλαδή), ο ‘Α. Σκέρτσος είπε πως «κατηγορείται από την αντιπολίτευση – και δεν βλέπω να συγκινείται κανείς από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τη Δικαιοσύνη – ότι διαπράττει ουσιαστικά μια πράξη αντιπατριωτική, αντιθεσμική ενάντια στο πολίτευμα. Αυτό για το οποίο κατηγορείται ο πρωθυπουργός είναι πολύ σοβαρό: λένε ότι κάθεται και παρακολουθεί τους συνεργάτες του, την αντιπολίτευση».

Όμως, συμπλήρωσε, «στις δημοκρατίες όταν κάποιος κατηγορεί, οφείλει να φέρει τα στοιχεία και να τεκμηριώσει. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της και να την κάνει το ταχύτερο δυνατό, και να καλέσει αυτούς που φέρνουν και διακινούν όλες αυτές τις πληροφορίες, να προσκομίσουν τα τεκμήρια, διαφορετικά είναι κοινοί συκοφάντες». Εξ άλλου, «όταν μιλάμε για ζητήματα τα οποία αφορούν και θίγουν το πολίτευμα, τους θεσμούς του, όταν δημιουργούν ένα διάχυτο κλίμα καχυποψίας, αυτό οδηγεί σε αποσταθεροποίηση, είναι ένα σαράκι στα θεμέλια της δημοκρατίας. Και δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, εύκολα κι ακίνδυνα πράγματα αυτά».

Ταυτοχρόνως, ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε την κοινωνία «να πάρει θέση σε αυτή τη φάση και να επιλέξει με ποιον θα πάει. Με αυτούς που δημιουργούν κλίμα σήψης και βούρκου χωρίς τεκμήρια; Ή με εκείνους που πριν από δύο ημέρες, όπως παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης, εξάλειψαν το στοκ των εκκρεμών συντάξεων; Αυτό είναι η επανάσταση του αυτονόητου για μια Ελλάδα που είχε αυτήν την ουρά της ντροπής απέναντι σε απόμαχους της εργασίας, που περίμεναν να πάρουν τη σύνταξή τους και έμεναν δύο και τρία χρόνια χωρίς σύνταξη», τόνισε με έμφαση. Παρατήρησε δε, πως σήμερα στη θέση του στο τηλεοπτικό στούντιο θα έπρεπε να είναι ο κ. Χατζηδάκης, αλλά «ασχολούνται όλα τα ΜΜΕ με ένα θέμα, που είναι μεν σοβαρό αλλά έρχεται στην επικαιρότητα χωρίς τεκμήρια. Και αυτό εμένα, ως πολίτη και ως μέλος της κυβέρνησης, με θυμώνει πάρα πολύ».

Επιμένοντας δε, στην επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, δήλωσε: «Λαμβάνουμε αυτή τη στιγμή γενναία θεσμικά μέτρα, αυτήν την εβδομάδα θα κατατεθεί ένα νομοσχέδιο, το οποίο οδηγεί σε πλήρη αναδιάρθρωση όλο το πλαίσιο των νόμιμων επισυνδέσεων […] θα είμαστε πρωτοπόροι στην Ευρώπη σε πολλά ζητήματα». Και πιο συγκεκριμένα, θα απαγορευθεί και η εμπορία και η χρήση των επίμαχων λογισμικών, επιπλέον «αυτό το οποίο έγινε από κακούργημα σε πλημμέλημα επί ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει πλέον το μέγιστο βαθμό τιμωρίας», υπογράμμισε.

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα των παρακολουθήσεων, «υπάρχουν πάρα πολλοί που θέλουν να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν στα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν αποδείξει ότι χειρίζονται με πατριωτική ευθύνη πάρα πολλά θέματα: τον Έβρο, τα σύνορα, τις μεταναστευτικές παράνομες ροές, τα δίκτυα των διακινητών. Έχουμε εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αυτή τη στιγμή γίνονται σεισμικές έρευνες στα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου με μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία. Δείχνουμε ότι αν υπάρχει ένας πρωθυπουργός και ένας πολιτικός που έχει πατριωτική ευθύνη, αυτός είναι ο Μητσοτάκης. Και ο Μητσοτάκης αυτήν τη στιγμή κατηγορείται ότι διαπράττει μια αντιπατριωτική πράξη».

Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο επίσπευσης της προσφυγής στις κάλπες, επανέλαβε ότι «θα εξαντλήσουμε τη θητεία αυτής της κυβέρνησης, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, υπάρχει έργο που παράγεται, μετρήσιμο και θετικό για όλη την κοινωνία -και σε αυτό θα επιμείνουμε, με αυτό θα κριθούμε και όχι με τερατολογίες και αστήρικτες δημοσιεύσεις λιστών».

Πληροφορίες από την Αυγή και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading