Διαβεβαιώσεις για επαρκή χρηματοδότηση του Μιχαλέλειου ζητά το Τ.Σ. Πλωμαρίου για να αναλάβει τη διοίκηση

Επαρκή χρηματοδότηση που να καλύπτουν τις 60.000 ευρώ χρέη του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας, ζητά το Τοπικό Συμβούλιο της κοινότητας Πλωμαρίου για να προχωρήσει στην ανάληψη της διοίκησης του ιδρύματος.

Διαβεβαιώσεις για επαρκή χρηματοδότηση του Μιχαλέλειου ζητά το Τ.Σ. Πλωμαρίου για να αναλάβει τη διοίκηση

Στη χθεσινή σύσκεψη της δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αποφασίστηκε ότι η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας του Δήμου με το Μιχαλέλειο είναι η καλύτερη λύση για να χρηματοδοτηθεί το ίδρυμα και να εξασφαλιστεί η λειτουργία του, αρκεί το τοπικό συμβούλιο να αναλάβει τη διοίκηση.

Το Τ.Σ. Πλωμαρίου συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι για να λάβει την απόφασή του, ενώ στη συνεδρίασή του καλεί τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, για να δοθούν εκεί οι αμοιβαίες εξηγήσεις και δεσμεύσεις, ενώ ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλωμαρίου, Γιάννης Ξανθούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο ίδιος δεν προσκλήθηκε στη χθεσινή σύσκεψή που αφορούσε θεσμικά τον ίδιο και το χώρο που υπηρετεί.

Το γηροκομείο μπαίνει μέσα 5.000 ευρώ κάθε μήνα, τα χρέη σήμερα έχουν φτάσει τις 60.000 ευρώ, τα χρήματα που δεσμευτήκαν μετά τη σύσκεψη ότι θα χρηματοδοτήσουν την προγραμματική σύμβαση δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, σημείωσε ο κ. Ξανθούλης. Επιπλέον αυτό που πρέπει να δεσμευθεί ο δήμος είναι ότι άμεσα θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη για την πυρασφάλεια ύψους 30.000 ευρώ, που έχει εκπονηθεί δωρεάν από τον συντοπίτη μας πολιτικό μηχανικό Δημήτρη Μαλλιαρό για να πάρει το ίδρυμα άδεια λειτουργίας. Αν δεν εξασφαλιστούν αυτά τα πράγματα το ΄’ίδρυμα κινδυνεύει να κλείσει και το θέμα θα σκάσει στα χέρια του τοπικού συμβουλίου αν αναλάβει τη διοίκηση χωρίς να εξασφαλιστούν αυτά τα πράγματα», κατέληξε ο πρόεδρος της κοινότητας Πλωμαρίου.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.