Οι Ισπανοί στην πρεμιέρα τους στο μουντιάλ του Κατάρ ισοπέδωσαν την εθνική ομάδα της Κόστα ρίκα. Οι Ισπανοί μπήκαν αφηνιασμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με 3 γκολ και 4 γκολ το δεύτερο ημίχρονο.

Σε τέτοια παιχνίδια, όπου μπαίνουν τόσα γκολ, είναι δύσκολο να περάσουν απαρατήρητα. Τα γκολ του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκαν από τον όλμο στο 11′, τον Ασένσιο στο 21′ και τον Φεράν Τορές στο 31′. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φεράν Τορές έκανε το 4-0 στο 54′, ενώ το 5-0 έγινε από τον Γκάβι στο 74′. Τα υπόλοιπα δυο γκολ σημειώθηκαν από τον Σολέρ στο 90′ ( είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο στο 57′ και τον Μοράτα στο 92′. Η νίκη αυτή απότελεί για τους Ισπανούς την μεγαλύτερη στην ιστορία της στα παγκόσμια κύπελλα.
Οι συνθέσεις
Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64′ Μπάλντε), Μπουσκέτς (64′ Κόκε), Γκάβι, Πέδρι (57′ Σολέρ), Φεράν Τορές (57′ Μοράτα), Ασένσιο (69′ Γουίλιαμς), Όλμο.
Κόστα Ρίκα: Νάβας, Μαρτίνες (46′ Γουάστον), Φούλερ, Κάλβο, Ντουάρτε, Οβιέδο (82′ Ματαρίτα), Τεγέδα, Μπόρχες (72′ Ακουελέρα), Μπένετ (61′ Ρουίζ), Κάμπελ, Κοντρέρας (61′ Zαμόρα).
Δείτε το πρόγραμμα και τις βαθμολογίες του Μουντιάλ