Το μεσημέρι της Κυριακής οι ανακοινώσεις των βελγικών αρχών για την υπόθεση Καϊλή

Το μεσημέρι της Κυριακής οι ανακοινώσεις των βελγικών αρχών για την υπόθεση Καϊλή

Το μεσημέρι της Κυριακής αναμένονται οι ανακοινώσεις των δικαστικών αρχών του Βελγίου αναφορικά με την τύχη των πέντε συλληφθέντων, μεταξύ αυτών και της Εύας Καϊλή, την ώρα που το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο κλυδωνίζεται από το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ έσκασε σαν “βόμβα” στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, στη 1 μετά το μεσημέρι της Κυριακής (11/12) αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της Εισαγγελίας για το αν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά των πέντε ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση που έχει συνταράξει το Ευρωκοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που έχουν συλληφθεί από τις βελγικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για δωροδοκία ευρωβουλευτών, είναι ο σύντροφος της κ. Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος ήταν παλαιότερα συνεργάτης τού επίσης συλληφθέντος πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή (2004-2019), Πιερ Αντόνιο Παντζέρι. Συνελήφθη επίσης ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βιντσεντίνι, ο οποίος επί 11 χρόνια ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC). Το πέμπτο πρόσωπο είναι ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στο επίκεντρο της έρευνας των βελγικών αρχών βρίσκονται οι ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, FIFA, το οποίο θεωρείται ύποπτο ότι «επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα».

Left

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO