Στη φυλακή η Εύα Καϊλή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει Εύα Καϊλή για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο καθώς και αρκετά βελγικά ΜΜΕ.

Στη φυλακή η Εύα Καϊλή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα L’ Echo, ο δικαστής «απήγγειλε κατηγορίες και φυλάκισε τέσσερα άτομα για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά. Η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή είναι μία από αυτές».

Η επίσημη ανακοίνωση από την εισαγγελία του Βελγίου δεν αναφέρει ονόματα, καθώς ανακοινώθηκε ότι πως από τα έξι συνολικά άτομα που προσήχθησαν την Παρασκευή και ανακρίθηκαν για την υπόθεση, τα τέσσερα παραμένουν υπό καθεστώς κράτησης, ενώ τα άλλα δύο αφέθηκαν ελεύθερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας του Βελγίου:

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους προχθές, Παρασκευή, στο πλαίσιο της ευρείας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Υπάρχουν υποψίες ότι καταβλήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική ή/και στρατηγική θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του.

Τέσσερα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον δικαστή.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έρευνα χθες το βράδυ γύρω στις 8 μ.μ. στο σπίτι ενός δεύτερου ευρωβουλευτή.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν.

Ο Τύπος θα ενημερώνεται για κάθε νέα εξέλιξη με δελτίο Τύπου».

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.