Ποια διαδικασία προβλέπεται για την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή από την Ευρωβουλή

Πρόκειται για την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε με την τον ευρωβουλευτή που ήταν εκλεγμένος με την Χρυσή Αυγή, Γιάννη Λαγό, που συνελήφθη και εκδόθηκε στην Ελλάδα, όπου παραμένει προφυλακισμένος, ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ποια διαδικασία προβλέπεται για την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή από την Ευρωβουλή

Σύμφωνα με αυτήν η προφυλακιστέα Εύα Καϊλή, προβλέπεται η άρση ασυλίας της από το Ευρωκοινοβούλιο, για να εκδοθεί εναντίον της εθνικό ένταλμα σύλληψης και να οδηγηθεί στις φυλακές του Βελγίου.

Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση του Γιάννη Λαγού, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Ελληνική Δικαιοσύνη, το οποίο έγινε ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης και ακολούθησε η σύλληψη και έκδοση του ευρωβουλευτή, αφού ήρθη η ασυλία του.

Για τις αρμοδιότητες της κ. Καϊλή στο ευρωκοινοβούλιο, ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του Euractiv και του MEGA στις Βρυξέλλες, Σαράντης Μιχαλόπουλος, διευκρίνισε πως, «η Εύα Καϊλή έχει αποπεμφθεί και από την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών στην Ευρωβουλή και τη Δευτέρα στις 4 η ώρα το απόγευμα θα γίνει έκτακτη διάσκεψη των προέδρων όλων των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής, με πρωτοβουλία της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και εκεί θα αποφασιστεί η καθαίρεση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού από την Αντιπροεδρία της Ευρωβουλής. Όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα έχουν εκδώσει ανακοινώσεις για το θέμα, εκτός από το Δεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Επισημαίνεται πάντως πως η έδρα της κ. Καϊλή δεν χάνεται με οποιαδήποτε απόφαση, πάρα μόνο εάν η ίδια παραιτηθεί, κάτι που ισχύει και για την περίπτωση του Γιάννη Λαγού, που δεν έχιε παραιτηθεί μέχρι σήμερα. Στην περίπτωση παραίτησης της Εύας Καϊλή σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2019, ο επόμενος στην λίστα είναι ο Νίκος Παπανδρέου.

Πληροφορίες από το Documento

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading